Am achizitionat un apartament in 29 mai 2014 (complet finisat), direct de la dezvoltator. Din motive personale nu m-am mutat decat in 2015 incepand cu luna aprilie. Saptamana trecuta s-a inundat tavanul din baie a vecinului de sub mine. De asemenea pe peretele din dormitorul meu (perete comun cu baia) a aparut o pata mare umeda.
A venit un instalator din partea firmei de administrare a imobilului, care a spus ca este foarte probabil sa fie o problema la scurgere. Pentru ca nu exista "fereastra de vizitare", ar trebui sparta faianta montata pe peretele fals folosit ca masca pentru cada.
Conform contractului de vanzare cumparare exista o garantie de 1 an pentru partea de finisaje. Garantia din pacate a expirat. Pentru partea de vicii ascunse e mentionat art 1707, dar nu e specificata nici o garantie.
Intrebarea mea este, in acest caz, este vorba de o problema la partea de finisaje si dincauza ca a expirat garantia, trebuie sa rezolv eu problema?
Sau este vorba de un viciu ascuns si ar trebui sa remedieze problema dezvoltatorul?