avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, in luna iunie am achizitionat o casa nou ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, in luna iunie am achizitionat o casa nou construita ...

Buna ziua, in luna iunie am achizitionat o casa nou construita de la dezvoltator, prin credit ipotecar, ulterior achizitionarii am intampinat urmatoarele probleme:
1) infiltrat apa in tavan (care dupa inca un strat de hidroizolatie pe acoperis s-a remediat-lucrare realizata de catre dezvoltator)
2) pe anumite portiuni in casa gresia s-a fisurat pe unele portiuni chiar si de peste 1 m
3) pe exteriorul casei la baza se vede ca si cum ar fii umed, in interior nu avem probleme de umiditate
4) la geamul terasei de jos cand bate vantul afara, se misca perdeaua si in interior;
Cam acestea ar fii problemele mai mari observate de noi, mai sunt si mai mici (finisaje, calitate a produselor, plintele nu sunt lipite corespunzator) dar nu suntem absurzi, problema este ca dezvoltatorul nu doreste a remedia nimic, care este procedura prin care putem noi sa il facem sa le remedieze, pentru ca toate costa si avand deja un credit, este putin mai greu sa faci si investitii, cine ne poate face o evaluare a imobilului legat de vicii ascunse si probleme, si care ar fii pasii ulteriori?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioana2122 , utilizator 14:49, 15 Noiembrie 2024
Era bine daca v-ati fi asigurat...
Acum, uitati-va bine in contractul de vazare-cumparare si cred ca o sa vedeti ce drepturi aveti, pate sunteti intr-un termen de garantie si abeti mai multe sanse sa-l determinati pe dezvoltator sa remedieze, pe cheltuiala sa acele vicii ascunse., Eventual apelati la serviciile unui avocat.
Succes!
Sunt anumite vicii care se văd în timp, nu atunci pe moment, din păcate nu ne-am permis câteva mii de lei pentru o expertiză imobiliară!
Plus ca prin procesul verbal de recepție imobilul are un fel de garanție 3 ani de zile până la procesul verbal final de receptie, aici e nedumerirea mea de fapt dacă am înțeles eu cum trebuie partea aceasta a legii!
În calitate de avocat mi-ați răspuns?

Adam Grecu a scris:

Era bine daca v-ati fi asigurat...
Acum, uitati-va bine in contractul de vazare-cumparare si cred ca o sa vedeti ce drepturi aveti, pate sunteti intr-un termen de garantie si abeti mai multe sanse sa-l determinati pe dezvoltator sa remedieze, pe cheltuiala sa acele vicii ascunse., Eventual apelati la serviciile unui avocat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiltratii lora20 lora20 Buna ziua, Am o problema cu un apartament pe care l-am achiziționat in octombrie 2009, acest apartament este situat la etajul 3 din 4, dar etajul 4 ... (vezi toată discuția)
Infitratie apa din exterior in apartamentul de la parter thesys thesys Buna ziua, Va rog o solutie, daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta situatie. Avem urmatoarea problema: bloc nou de 4 ani, fara subsol ... (vezi toată discuția)
Probleme cu instalatiile sanitare si defecte la finisaje intr-un ... jonnybravo2024 jonnybravo2024 Probleme cu instalatiile sanitare si defecte la finisaje intr-un apartament nou Buna ziua, Am cumparat recent un apartament nou, iar la scurt timp dupa ... (vezi toată discuția)