avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Acest tip de munca se supune codului fiscal actual?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Acest tip de munca se supune codului fiscal actual?

Salutare.

O persoana, care lucreaza ca persoana fizica (programator freelancer) prin intermediul unui site (Freelancer punct com) ce apartine unei firme din Australia, site prin intermediul caruia isi gaseste clienti, poate fi acuzata de evaziune fiscala, daca nu isi declara veniturile? Clientii sunt persoane din strainatate.

Plata s-ar face in felul urmator: sunt companii (Paypal, Payoneer) care intermediaza transferul banilor intre client si freelancer. bani ce sunt transferati fie intr-un cont al unei banci din SUA, fie direct intr-un cont romanesc. In cazul contului din SUA, banii se pot retrage de la atm cu un card expediat de respectiva banca sau prin transfer bancar direct.

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2015
avatar9, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:30, 30 Iunie 2015
Da, este vorba despre venituri de orice fel, realizate in Romania, indiferent daca beneficiarii sunt straini.
Asadar, daca persoana in cauza se afla pe teritoriul Romaniei, dar incaseaza venituri in urma unei activitati pe internet, prin intermediul unei firme aflate in alta tara, intr-un cont al unei banci dintr-o alta tara, tot trebuie sa plateasca impozit?
Doar pentru ca la acel moment se afla pe teritoriul Romaniei?
Buna ziua,
Venitul se realizeaza in tara in care e inregistrat site-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer pe elance / odesk ecaterinamihailovici ecaterinamihailovici ”Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer victor2015 victor2015 Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
Freelancer in domeniul it: cum platesc impozitul pe venit? Catalin981 Catalin981 Buna ziua. As avea citeva intrebari, pentru cei care sint familiarizati cu domeniul, legate de plata impozitului pe venituri realizate din activitatea de ... (vezi toată discuția)