avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM durata determinata- finantare program U.E.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM durata determinata- finantare program U.E.

Este adevarat ca:

"contractul poate fi prelungit dupa expirarea termenului initial, chiar peste termenul maxim de 36 de luni (daca acesta este termenul initial), cu perioada (durata) realizarii proiectului, programului sau lucrarii."

Ma aflu in situatia in care sunt nevoita sa prelungesc un contract pe durata determinata peste durata celor 36 luni.
Nu doresc sa fac alt contract.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 11:05, 30 Iunie 2015
Contractul nu poate fi prelungit peste termenul maxim de 36 de luni . Se incheie un nou c.i.m.
Care e logica?!
Intre contractul de munca pe durata determinata 36 luni si noul contract pe durata determinata, asadar intre cele doua contracte, nu trec 3 luni. Dupa cate stiu, ar trebui sa inchei un nou contract, dar acesta sa fie pe durata nedeterminata...Ori sa aduc modificare primului contract (din determinata in nedeterminata)

sau am interpretat gresit: Art. 82 alin. (4) din Codul muncii , republicat, prevede ca intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata, iar conform alin. (5) din acelasi articol, contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

de frica preamaritului ITM Timis...
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2015
Herra_, utilizator
Se poate incheia fie c.i.m. pe durata nedeterminata , fie c.i.m. pe durata determinata de cel mult 12 luni.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata prelungire acte adiționale CristianaGh CristianaGh Buna ziua! Pentru un contract de munca încheiat pe o perioada determinata de 1 an , se incheie înainte de expirarea acestuia , un act adițional pentru ... (vezi toată discuția)