avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie teren in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie teren in valuta

Buna,

Intrebarea mea ar fi legat de o achizitie de teren, o firma X ar achizitiona un teren de la o persoana fizica, se poate face plata in EUR? in CVC va fi stipulat valoarea in eur, ( probabil si un curs BNR) sume e peste 50.000 EUR.
Exista aceasta posibilitate (juridic, contabil, fiscal)? prin ce modalitate ?
persoana fizica e rezidenta, si doreste sa incaseze explicit in EUR, firma are interes sa plateasca in EUR facand export si incasand EUR.

Alte discuții în legătură

Plata facturilor in euro. niko 94 niko 94 Administratorul vrea sa plateasca facturile primite de la furnizorii din Romania in euro, facturile primite sunt in lei. Se poate plati in euro daca facturile ... (vezi toată discuția)
Decontari in valuta camicami camicami Problema mea este urmatoarea :societatea ptr.care lucrez ,livreaza cherestea catre o societatea inregistrata fiscal in Romania,cu cod tva RO,societate ce ... (vezi toată discuția)
Vand apartament, persoana fizica tot unei pf. pretul e in eur. pot incasa eur prin transfer bancar sau ma obliga legea sa accept doar echivalentul in ron? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Vreau sa vand un apartament. Sunt persoana fizica si vand tot unei persoane fizice. Pretul e cotat in EUR. Pot incasa EUR ca atare doar daca sunt ... (vezi toată discuția)