avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vand apartament, persoana fizica tot unei PF. Pretul e ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vand apartament, persoana fizica tot unei PF. Pretul e in EUR. Pot incasa EUR prin transfer bancar sau ma obliga legea sa accept doar echivalentul in RON?

Buna ziua.
Vreau sa vand un apartament. Sunt persoana fizica si vand tot unei persoane fizice. Pretul e cotat in EUR.
Pot incasa EUR ca atare doar daca sunt platit in numerar - atat avansul cat si restul?
Daca vreau sa primesc toti banii (avans si rest) prin transfer bancar ma obliga legea sa primesc doar echivalentul in RON - sau pot incasa EUR si prin transfer bancar?
Problema e ca echivalentul in RON se calculeaza la cursul BNR dar cursul de vanzare al bancilor e mai mare si pierd din diferenta de curs.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:24, 31 Martie 2017
Da, se poate incasa pretul prin transfer bancar si in euro.
Oricum, daca tranzactia depaseste 50.000 lei, plata pretului se face numai prin virament bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 70/2015 - plata fragmentata OzanaGrl OzanaGrl Buna ziua, Am o nelamurire privind legea 70/2015 daca ma puteti ajuta. Doresc sa cumpar o casa in valoare de 382.500 Ron prin banca Asta presupune un ... (vezi toată discuția)
Plafon plata numerar intre doua persoane fizice tiberiu_b tiberiu_b Buna ziua, Vreau sa achizitionez un apartament la pret de 140.000 ron cu specificatia precontract cu avans 40.000 ron si diferenta 100.000 ron la semnare ... (vezi toată discuția)