avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafon plata numerar intre doua persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafon plata numerar intre doua persoane fizice

Buna ziua,

Vreau sa achizitionez un apartament la pret de 140.000 ron cu specificatia precontract cu avans 40.000 ron si diferenta 100.000 ron la semnare contract. Se poate plati numerar la notar 40.000 ron si cei 100.000 ron prin transfer bancar ? Sau trebuie platit ambele prin transfer bancar deoarece suma totala depaseste 50.000 ron ? (achizitie intre 2 persoane fizice).

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 16:34, 29 Martie 2016
Da,se poate in limita a 50000 lei/tranzactie( art.10 din Legea nr.70/2015).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare legea 70/2015 - plata fragmentata OzanaGrl OzanaGrl Buna ziua, Am o nelamurire privind legea 70/2015 daca ma puteti ajuta. Doresc sa cumpar o casa in valoare de 382.500 Ron prin banca Asta presupune un ... (vezi toată discuția)
Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara Eu-Genius Eu-Genius Buna ziua. Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice? Daca valoarea tranzactiei ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)