avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concedii medicale cod 14 si 01
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concedii medicale cod 14 si 01

Dupa epuizarea perioadei maxime de concediu medical cod indemnizatie 14 ( 1 an si 6 luni), aeasta poate fi urmata de concedii medicale cod indemnizatie 01 ?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:53, 30 Iunie 2015
Conform prevederilor OUG nr. 158/2005 si anormelor de aplicare, durata concediilor medicale cod 14 nu diminueaza durata pentru concediu medical cod 01. Cu alte cuvinte, angajatul are dreptul pana la 90 de zile de concediu medical cod 01 fara avizul medicului expert, indiferent daca a beneficiat integral sau partial de durata maxima acordata pentru concediu medical cod 14.

Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:

ART. 65
(1) Durata concediilor pentru tuberculozã, neoplazii, SIDA, a concediilor pentru sarcinã şi lãuzie, îngrijirea copilului bolnav, pentru reducerea timpului de muncã şi pentru carantinã, precum şi pentru risc maternal nu diminueazã numãrul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afecţiuni.
(2) Pentru concediile medicale prevãzute la alin. (1), plãtitorii de indemnizaţii au obligaţia sã elibereze adeverinţe din care sã rezulte numãrul de zile de concediu medical aferent fiecãrei afecţiuni în parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar zile concediu medical MOSOR MOSOR Buna ziua. Cum se interpreteaza [b]9o zile maxim pentru fiecare afectiune[/b]? O salariata a avut 90 zile CM (pt.o afectiune). Acum este internata cu alta ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 14 magdaonofrei07 magdaonofrei07 Daca in din septembrie 2012 pana in ianuarie 2013 am avut concediu medical pentru boala cardiovasculara nestiind de cancer,iar din ianuarie 2013 cand am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cu nr. de zile de incapacitate de munca in ultimele 12 luni SimonescuC SimonescuC Am o intrebare si va solicit sprijinul pentru aceasta: In temeiul OUG 158/2005 cu modificari si completari, respectiv art. 3 indice 1 litera \\\\\\"b\\\\\\" ... (vezi toată discuția)