avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consiliere parinti la DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consiliere parinti la DGASPC

Buna ziua,

Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.

Multumesc!
Poate fi utila sau poate fi o pierdere de timp, depinde fiecare cu ce gand merge. Important e daca ati fost invitata sa participati.
Mai exista litigii pendinte intre dvs si fostul?
Personalul DGASPC are obligaţia respectării confidenţialităţii datelor conform legislaţiei în vigoare.
Da, am fost invitata sa particip. Cu fostul sot, litigiu in desfasurare mai avem partajul, abia inceput.
In legatura cu copiii, are relatia pe care o construieste, nu ingradesc eu desfasurarea acesteia. De aceea, nu intrevad gandul cu care a solicitat consilierea.
Confidentialiatea se refera la ce spune fiecare dintre noi la aceasta consiliere? In regula, insa atata timp cat nu stii ce are celalalt de reprosat si ce asteptari are de la tine, nu vad sa se realizeze vreun progres in relatie. Voi merge si voi vedea despre ce e vorba.
Multumesc!
Doamna, ce e scris nu mai poate fi contrazis.
Mergeti si depuneti cu nr de inregistarare o solicitare.
Care sunt motivele care au stat la baza deciziei de consiliere.
Care sunt obiectivele consilierii.
Care este durata aproximativa.
Cine este consilierul.
Astfel veti putea lua o decizie informata.
Multumesc! :)
Cel mai probabil, solicitarea tatalui catre DGASPC se bazeaza pe Legea 272/2004, Art 18, Alin 4. Psihologul DGASPC va identifica disfunctionalitatile relatiei tata-copii si, inc onditiile in care toti cei implicati (tata, mama, copii) vor respecta indicatiile sale, relatia tata-copii s-ar putea ameliora pana la nivelul uneia firesti. E important insa ca si dvoastra ca mama, sa va dati concursul.
Exista si setul de articole 909-913 Cod Procedura Civila dar va recomand sa incercati sa nu ajungeti la acestea, deranjul fiind ceva mai mare.

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)