avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consiliere parinti la DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consiliere parinti la DGASPC

Buna ziua,

Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.

Multumesc!
Ony, nu vă contrazic, dar hotărârea de mai sus nu a emis-o Protecţia Copilului!
Protecţia Copilului nu are competenţe în a corecta o hotărâre judecătorească! Ei pot consilia, monitoriza programul de vizită, se ocupă de adopţii, de copii cu dizabilităţi, etc. Chiar dacă psihologii de acolo îşi dau seama că decizia instanţei e proastă, nu au nici un drept să intervină. La fel, nici Autoritatea Tutelară nu are nici o competenţă în această privinţă.
Când s-a făcut executarea silită pentru băieţelul meu, Autoritatea Tutelară m-a invitat la o mediere, am fost de acord, dar EL, văzând că eu vreau rezolvarea situaţiei, (copilul era bolnav deja, plângea din senin şi refuza să iasă din casă), a insistat pentru executarea silită, deşi psihologii de la A.T. i-au explicat că executarea silită este un proces dur şi traumatizant pentru copil. A venit glorios, însoţit de executor, psihologi, echipaj de Poliţie, copilul urla, ceilalţi stăteau spectatori, el privea satisfăcut din poartă şi mă învinuia că eu am pus copilul să plângă!După ce au plecat cu toţii, săraca d-na avocat, o adevărată eroină, a stat pe jos încă 2 ore să se joace cu copilul, să se liniştească.
Să vă mai destăinui ceva: când mi-am dat seama cu cine am de-a face, am cerut ajutorul celui mai titrat avocat în domeniu din oraşul meu. I-am relatat evenimentele, treaba cu Ordonanţa-dânsul a deschis calculatorul pe site Just.ro, când a văzut ce-i acolo coroborat cu poveştile descrise de mine, m-a refuzat politicos, mi-a spus că se va lăsa cu Poliţie, cu scandal şi el nu se deplasează la aşa ceva.Chiar el mi-a spus că se va ajunge cu procesul până la Curtea de Apel!
Doamna, cred ca in situatia descrisa de dumneavoastra ar fi fost mult mai indicat nici sa nu fi fost acasa atunci. Ar fi deschis proces pentru penalizari pe care nu le-ar fi obtinut dat fiind faptul ca dumneavoastra ati colaborat cu cei de la Protectia Copilului.
Stiu cazuri de tatici care se duc cu executorii si nu li se deschide usa si doamnele respective nu patesc absolut nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)