avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consiliere parinti la DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consiliere parinti la DGASPC

Buna ziua,

Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.

Multumesc!
Buna ziua. Eu doresc sa aduc in atentia cazul dlui Constantin Laurentiu Brinzan care s-a confruntat cu aceeasi situatie. A facut doua plangeri penale la politie pentru nerespectarea deciziei judecatoresti, procurorul a dat NUP de fiecare data, iar dl Brinzan a mers in instanta pentru contestarea deciziilor NUP. Instanta a decis astfel:
"Desfiinţează ordonanţele atacate si trimite cauza la procuror pentru a pune în mișcare acţiunea penală faţa de intimata ................. sub aspectul savârșirii infracţiunii de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului prev de art . 379 alin. 2 C. pen cu aplicarea art . 35"
Deci se poate.
Ony, legea spune că în asemenea cazuri se aplică executarea silită.Executarea silită, după actualele reglementări , este mai puţin agresivă faţă de minori, în schimb atinge la buzunar părintele care nu cooperează.şi această lipsă de cooperare o constată executorul, dacă, părintele recalcitrant, deşi a primit o notificare de la executor, la ora şi data din hotărâre împiedică nemotivat relaţia minorului cu părintele vizitator.
Dacă părintele rezident este constatat vinovat, va plăti amenda în favoarea părintelui nerezident (personal, mie mi se pare o aberaţie, fiindcă sunt mulţi părinţi, în general taţi, care oferă copiilor ocazia ca aceştia să nu-şi dorească petrecerea de timp cu ei, iar mamele nu deschid uşa la rugăminţile lor) timp de o lună şi se stabileşte consiliere psihologică.Dacă nici consilierea psihologică nu este urmată , urmează firesc condamnarea penală a părintelui recalcitrant, alături de o nouă amendă, timp de 3 luni. Amenda e suficient de mare şi convingătoare pentru un asemenea părinte.
Dacă la consilierea psihologică se constată că acel minor este adânc traumatizat şi petrecerea de timp alături de el este dăunător minorului, instanţa, pe baza raportului psihologic de la consiliere, poate dispune altă modalitate de relaţii personale: prin telefon, pe skype, întâlniri în locuri publice cu prezenţa unei persoane faţă de care minorul are legături de ataşament, întâlniri la sediul DGASPC.
@iulia Nu stiu exact la ce ii foloseste domnului Branzan acea condamnare. La mai nimic, nimeni nu ii va da anii inapoi in care nu a stat cu copilul lui din pacate.
@ martonze. In realitate nu se ajunge niciodata la amenda. Cel putin in cazul pe care eu il cunosc, nerezidentul nu vrea sa se ajunga ca mama sa plateasca bani.
Nu se doreste sanctionarea rezidentului nici financiara, nici penala, ca nu-ti ofera timp cu copilul. Nici la executare silita nu vor sa ajunga tatii. Discutam de luni de zile aceleasi subiecte: in cazul unor tati de buna credinta tot ce isi doresc e sa aiba o relatie normala cu copiii lor, fara ca fosta sotie sa le controleze fiecare miscare si cuvant spus copilului. Dar asta pentru anumiti rezidenti inteleg ca este de neconceput. Si de aici incepe haosul.
Doamna Martonze,in cazul de care vorbesc mama nu a mai vrut vrut sa participe la consilierea psihologica dupa ce relatia copil tata a inceput sa se amelioreze foarte repede, psiholoaga s-a oferit sa faca sedintele la domiciliul dansei si tot nu a vrut. Ba mai mult, a deschis proces de custodie unica. Judecatorul insa a cerut expertiza psihologica, surprinzator, mama nu se prezinta la expertiza, a spus ca nu vrea copila si cu asta basta. Sa vedem ce se va intampla acum.
Tatal plateste o pensie alimentara uriasa iar in plus ia haine si tot felul de lucruri copilei in valoare de milioane lunar. Pe langa pensia alimentara.
Mama respectiva si pe poprire pe tot salariul tot nu are nici o problema pensia alimentara asigurand foarte bine traiul ei si al fetei.
sa vedem ce mai urmeaza acum.

AgainstPAS-nu este condamnare, pur si simplu instanta solicita procurorului sa reia cercetarea. Dl Brinzan a trecut prin toate fazele: executare, mediere, consiliere, expertiza psihologica judiciara prin care s-a constatat o alienare usoara a copilului. Imi inchipui ca este o modalitate de a-l scutura/trezi pe celalalt.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2015
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)