avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consiliere parinti la DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consiliere parinti la DGASPC

Buna ziua,

Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.

Multumesc!
Domnule AgainstPas, nu ma mai mir de ce comportamentul meu e in teorie mereu gresit. Nu-mi mai bat capul cu asta. Ramane insa o durere imensa a mea, ca persoana care practic a picat in situatia asta sa vad cum un copil este atat de terfelit in acest razboi. Si de fiecare data cand ma uit la sotul meu alaturi de fiul nostru,cat de frumosi si fericiti sunt impreuna, o secunda mi se strange sufletul pentru ea.
In plus,am vrut sa raspund doamnei Proastasatului sa vada ca nu exista doar o varianta a povestii si ci doua dar ca in descrierea lor nu exista nici o diferenta.
Protectia Copilului te da in judecata pentru consiliere? A parintilor intre ei sau a parintilor, insotiti de copii? Pe baza caror documente? Reamintesc ca, pe mine, m-au chemat la consiliere cu fostul sot, fara copii.
Doamna irinavasiliu, parintele care nu-si vede copilul poate cere supravegherea programului de vizita de catre Protectia Copilului. Daca acestia in urma medierii si a deplasarii lor cu parintele nerezident la domiciliul copilului observa ca parintele rezident alieneaza copilul si nu coopereaza atunci da in judecata parintele custodian. Deci daca custodia e comuna da in judecata amandoi parintii.
In urma procesului se desemneaza un psiholog la care merg parintii si copilul, psiholog care sa ajute in indreptarea problemelor care exista. Perioada de consiliere nu poate depasi 3 luni. Nu este insa in lege mentionat numarul de sedinte astfel incat parintele cu copilul poate sa zica stop dupa 2 sedinte fara sa fie sanctionat.
In urma consilierii se trimite un raport instantei. Raportul cu care instanta se spala pe cap, nu se mai intampla nimic dupa chiar daca in raport scrie ca un parinte in abuzeaza copilul. Cred ca nu s-a intampla nimic chiar daca ar scrie ca minorul e tinut legat de pat si schingiuit de catre unul dintre parinti.
Cu raportul respectiv insa,daca ti-e favorabil si situatia nu se indreapta poti deschide alt proces sau poti merge la Protectia Copilului ca sa ridice din umeri.

Dumneavoastra nu aveti cum sa fiti data in judecata de Protectia Copilului. Ati raspuns la sesizare, v-ati prezentat la mediere, se observa din atitudinea dumneavoastra bunavointa si preocupare.
In cazul de care stiu eu mama respectiva le inchidea pur si simplu usa spunandu-le ca nu i-a chemat ea si mentionand ca nu intelege ce cauta acolo ca relatia fetei cu tatal e infloritoare.
La mine, nici nu a solicitat vreodata program de vizita. Totusi, dupa doua sedinte, tot nu inteleg motivele pentru care tatal a solicitat consilierea. De regula, tot ce intreprinde are o continuare, gen o noua actiune prin instante, etc. Acum, sa fi vrut sa ma convinga ca nu trebuie sa am asteptari mai mari de la el, in legatura cu copiii, decat cele prevazute de lege?

D-na Ony, este interesant de citit opinia dvs., din poziţia în care vă aflaţi; totuşi, există o serie de contraziceri în postările dvs.
Daca fostul iti face plangeri peste plangeri peste plangeri si nu te prezinti si te doare la bascheti nu ti se intampla nimic. Da absolut nimic
.

Aşa-i, doar eşti un pic luat la întrebări de cei de la DGASPC, trebuie să le dai declaraţii, te invită la consiliere, dacă tocmai nu ai timpul fizic sau chiar ai terminat o altă consiliere şi ai refuzat (mai ai şi altceva de făcut, nu numai de mers la dat declaraţii!) este dovada LUI, în următorul proces, că eşti părinte alienator!, mai trebuie să dai declaraţii şi la Poliţie-aţi fost vreodată să faceţi treaba asta?, după ce, în prealabil, stimabilul tată a fost acolo şi te-a descris ca pe ultima c---ă, un birou uriaş, cu 15 poliţişti de proximitate, care te măsoară de sus până jos şi te mai şi admonestează, fără însă să te asculte; mai sunt şi chemările în judecată, probabil ştiţi că primeşti citaţia, umbli după avocat, îţi prezinţi viaţa acestuia, îl plăteşti, întâmpinări, răspuns la întâmpinare, răspuns la răspunsul la întâmpinare, dovezi, martori, termene, timp pierdut, cu stres, bani cheltuiţi aiurea, pentru ce? Că EL are drepturi! OK, le are, dar de ce nu beneficiază de acele drepturi?
Ca nu plateste pensie alimentara, cat va afecteaza? Poate mai mult poate mai putin, dar puteti doamna sa va imbratisati copilul seara, sa-l pupati pe el si sa-i pupati manutele, sa-l imbratisati, sa-i auziti vocea. Cum credeti ca e doamna pentru un parinte care desi nu a facut nimic!!!! nu mai are ocazia asta. Cand isi vede copilul doar in pozele vechi,de parca ar fi murit?

Aici m-aţi dat gata! Am auzit că în lume , sunt deja câteva sute de oameni, antrenaţi să trăiască cu aer!dar un copil trăieşte cu mâncare, are nevoie de haine, de căldură pe timpul iernii! Cu pupatul mânuţelor nu creşte un copil!
Apoi, relataţi cum fetiţa, fiind în vizită la Dvs., a fost bolnăvioară, aţi trimis-o în camera ei, iar tata a plecat cu băieţelul în parc! nu vă supăraţi, un copil oricum mai sensibil, din cauza situaţiei în care se află, şi bolnav, în loc să se ocupe de ea părintele, îl lasă în grija partenerei şi pleacă cu celălalt copil, la distracţie! Scuzaţi-mă, dar aşa ceva nu se face. Un părinte iubitor, îngrijorat, nu s-ar fi mişcat de lângă fată, chiar dacă i-a promis celui mic ceva, i-ar fi putut explica acestuia că surioara e bolnavă şi merg mai târziu în parc!
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2015
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)