avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consiliere parinti la DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consiliere parinti la DGASPC

Buna ziua,

Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.

Multumesc!
Dna Ony mie nu-mi place nici sa bagatelizez, nici sa iau in deradere in speranta ca imi fac interlocutorul ridicol. Eu incerc (aici) o "confruntare" de idei si experiente, din care doritorii pot extrage sau nu concluziile personale.
Doamna Ony nu se poate ca un parinte pasiv sa isi bizuie delasarea si derobarea de responsabilitati (acolo unde e cazul) pe argumentul lui Bula n-am fost informat!
Doamna draga daca o prietena va invita sa mergeti impreuna la Opera si apareti in foaier in sort si slapi e vina prietenii ca nu v-a informat ca la Opera tinuta e obligatorie?
Chiar ea nu poate avea asteptarea rezonabila ca aveti o minima "competenta" cu privire la un eveniment social? Sau ca daca nu aveti ca suntei macar capabila sa va dati seama de asta si sa intrebati?
Daca tot ce faci e doar ca urmare a informarii/neinformarii, tu singur te plasezi intr-o pozitie de subordonare si de executant, incompatibila cu cea de parinte, intr-o postura de semi incompetent.
Ai dus mai tata si tu niste martisoare la doamne? Nu, pentru ca mama alienatoare nu m-a informat nici ca a venit 1 martie, nici ca de 1 martie se duc martisoare la scoala.
Pai daca asta e nivelul tatalui atunci hai sa mergem cu tata la masinute ca daca pleaca cu copilul mi-l aduce peste 3 zile cu fundul rosu ca nu-l informat ca: acesta e un copil. Sta pe cele doua picioare cu capul in sus. Manca si doarme aproximativ precum un adult.(ma rog aici intervin detalii sensibile, mult mai complicate decat a venit 1 martie). Daca acuza dureri de stomac e probabil ca incearca sa nu-si faca temele. Copiii merg la scoala. La scoala se dau teme. Temele se fac acasa. Dar pana unde merge oligofrenia asta? Tu nu poti sa intrebi si sa propui:
Mai mama tu duci macar de 2 ori pe an copilul la un control stomatologic? Daca da, cand si la cine? E vreo problema, pot sa ajut cu ceva? Costa? Cat?
Mai mama m-am prins ca a venit toamna, desi tu alienatoare cum esti, nu m-ai informat. Deduc ca va incepe scoala. Transmite-mi lista de rechizite, anul acesta le cumpar eu.
Nu sa raspund mereu:
n-am cumparat rechizite ca nu m-a informat mama.
n-am dus bomboane la scoala ca nu m-a informat mama ca ar fi nevoie de ziua copilului.
n-am dat bani pentru fondul scolii ca mama nu mi-a impartasit marele secret al existentei fondului scolii in Romania, informatie pe care numai parintii rezidenti o detin.
Dar tu singur, mai tata, te gandesti macar la lucrurile de domeniul evidentei? Sau daca, cand copilul e la tine, sa zicem ca mama a uitat sa te informeze asupra unui aspect. Nu stiu ce ,orice. A uitat, e vina ei, ok. Si tu ce ai facut? Ai dat din umeri si te-ai uitat la stele? Ca daca doar atat ai facut lasa ma copilul acasa ca nu esti in stare sa aniticpezi nimic legat de copil.
Ori daca la aceasta stare de "en attendant....informarea" adaugam absente lungi si repetate de la programul de vizitare, consumul de alcool, o pensie de intretinere la misto, care ar fi interesul copilului? in ce ar consta binele lui sa stea si la tata?, ca eu nu m-am prins.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
proastasatului, utilizator
Doamna Proastasatului, dar daca nu participi la operatia copilului pentru ca nu ai stiut ca e operat? Daca nu ai idee ca e bolnav cum ai putea sa-i cumperi medicamente? Cum ai putea sa ai un subiect, orice subiect de discutie cu el atata vreme cat ti-e dat la telefon la luni de zile si habar nu ai ce-i mai place,cum ii mai place.

Ce spuneti dumneavoastra este 100% corect. Insa e ceva aici care cel putin pe mine ma pune pe ganduri. Tatal pe care il creionati dumneavoastra este un om din pacate complet dezinteresat de copil. Atunci care sunt motivele pentru care poate face atatea si atatea plangeri pentru ca din ce imi povestiti sunt multe.
Cate vreme aveti dovezi ca nu vine la program, ca implicarea in viata copilului e spre 0, de unde atata deranj? care sunt motivele pentru care el tot o da si o da inainte?
Dati copilul la telefon cand suna? daca vine la program copilul merge cu el?
De ce nu incercati sa cereti custodia unica sau un program de vizita mult mai restans?



doamna Ony2k2, motivul clar si evident pentru care domnul face asa este numai razbunarea lui fata de mama, si sa arate ce tare si puternic e el, si ca o terfeleste cum vrea el. Din pacate sunt foarte multe astfel de cazuri, dar legea in vigoare nu te ajuta pe tine ca mama cu nimic. Daca venea legiuitorul si ii trantea vreo 2-3 amenzi pentru ca nu se adevereste nimic din ceea ce afirma el, daca venea legiuitorul si spunea nu platesti pensia alimentara din rea vointa, nu pentru ca nu ai avea bani, ca nu respecti programul de vizita , ca nu iti indeplinesti datoriile fata de copil, te decad din drepturile parintesti, i-a sa vedeti ca poate alta era situatia. Dar asa stie ca poate face cam tot ce il duce capul, si legea nu il inculpa cu nimic, o va face si in continuare pana la majoratul copilului.
Marea problemă este lipsa de informare a mamelor în special privind legislaţia în domeniu şi modul de interpretare de azi a prevederilor legislative. În baza aceleiaşi legi, se pot da hotărâri diametral opuse, cu motivaţiile aferente. Bunăoară, un tată care-şi recunoaşte copilul după 1-10 ani, are aceleaşi drepturi ca şi un tată care urmărea mişcările puiului în pântecul mamei! ori legea prevede clar motiv de decădere din drepturi neglijenţa, abandonul, lăsarea minorului fără sprijin material. Ce altceva este lipsa desăvârşită de lângă copil o asemenea perioadă?
Dar la noi, biata mamă trebuie să dovedească reauavoinţă a celui care i-a abandonat, la fel cum părintele vizitator trebuie să dovedească faptul că părintele rezident nu a pregătit emoţional copilul pentru vizită X-( Neplata pensiei alimentare este o bagatelă în concepţia instanţelor, la fel că violenţa asupra mamei nu înseamnă că tatăl este violent şi faţă de copil! Vă întreb: cum se simte un copil normal când vede cum tata o căpăceşte pe mama? Oare nu e violenţă psihică asupra lui?
Nici eu n-am ştiut cât de important este certificatul IML şi reclamaţia la poliţie pentru agresiunea fizică şi am tăcut, mi-a fost ruşine - sfătuiesc toate femeile să lase ruşinea la o parte şi să sesizeze autorităţile pentru cea mai mică vânătaie făcută de partener!
Multe mame facilitează contactul tată-copil, dar nu se asigură să lase urme, să poată dovedi oricând buna lor credinţă, altfel, rămâne cuvântul lor împotriva cuvântului reclamanţilor şi, dacă ei au un avocat mai convingător, devin din agresori biete victime!
EL a declarat în faţa autorităţilor că eu l-am bătut, deşi e luptător şi de 2 ori mai greu ca mine, nu aveam nici cum să mă apăr, darmite să-l bat! dacă aveam certificatul IML, dovedeam cu acte minciuna lui.
Ce să mai vorbim cum poate o mamă să dovedească nerespectarea programului de vizită de către EL, când el duce în instanţă 2 prieteni de pahar care se jură că au fost la uşa copilului şi alienatoarea nu i-a deschis? Nu toate femeile pot chema executor judecătoresc care să constate starea de fapt din 2 în 2 săptămâni X-(
Doamna proastasatului,
Daca intr-adevar fostul are grave probleme cu alcoolul, este dezinteresat de copil si de programul de vizita si plateste o pensie de nimic, sunt in asentimentul dvs si al doamnei Ony ca ar trebui sa aveti custodie unica. Nici eu nu prea inteleg cand are timp de procese, cand se trezeste din betie?

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)