avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consiliere parinti la DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consiliere parinti la DGASPC

Buna ziua,

Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.

Multumesc!
Din toate mesajele, reiese că trebuie ajutat prin orice mijloace parintele nerezident sa relationeze cu copilul. Ca si cum el e neajutorat si nu poate sa relationeze fara suport. Chiar si atunci cand comportamentul sau nu slujeste dezvoltarii copilului, adica interesul lui superior, tot e necesar sa sustinem parintele sa se trezeasca la obligatiile sale. Ce ne-am face daca ambii parinti divortati s-ar comporta la fel? Adica, fara sa ii pese copil, de fapt..
doamna proastasatului probabil am inteles eu gresit atunci
Deci nu e alcoolic, dar spuneti ca ar consuma des alcool, sa nu-mi fie cu suparare, dar de unde stiti cat de des consuma alcool? Ca presupun ca a trecut ceva timp de cand nu-i mai purtati sambetele fostului. Aveti martori care sa sustina asta? Ca nu prea tine in instanta, eu sincer intelesesem ca are grave probleme cu alcoolul domnul si deci usor de demonstrat.
Deci e trantor, dar are bani. O fi dintr-o familie bogata presupun, dar nu prea inteleg atunci treaba cu veniturile reale sau ireale. Cat plateste lunar micutului? Ca de obicei din ce citesc eu aici, se plateste 1 miliion, hai doua.
Trimte scrisori la scoala? Da pe acolo a dat vreodata? Ca intr-adevar una e sa scrii scrisori, alta e chiar sa mergi la sedinat cu parintii, la scoala cand are copilu vreo problema.
Ziceti ca scrie mailuri si cam atat. Dar va intreb, i-ati zis vreodata, uite azi eu am putina treaba, poti te rog sa mergi tu cu copilu la fotbal? Stai si tu cu el doua ore. Sau eu nu am timp sa-l iau azi de la scoala, te-as ruga sa te ocupi tu etc.
Iar cu programul, aici clar nu inteleg nimic: domnu are program sa ia copilul si nu vine sa-l ia. Sa ma ierte Dumnezeu, da atunci ce scrie in plangerile alea? Ca daca are un program cu luarea la care nu vine, ce urmeaza sa mai ceara? Un program cu luarea pe Pluto?
Chiar cereti acest lucru in conditiile in care fostul sot nu isi respecta programul de vizita? Sa petreaca program extra de dus copilul la fotbal cand el nici in zilele in care i s-a stabilit un program nu apare? Mie mi se pare foarte simplu expus de catre d-na PS, nu trebuie sa ii mai gasim scuze fostului sot si chiar este irelevant de unde a aflat d-na ca e consumator ocazional sau nu de alcool, etc. Cand se trage linie, copilul este afectat. Pentru ca tatal lui are timp pentru plangeri, drumuri la diferite forumuri dar sa isi viziteze copilul, sa participe la activitatile lui, nu.
Uneori nu stie de activitati, asta incerc sa zic.
Cu privire la consumul des de alcool, conteaza. Ca nu poti afirma orice in instanta si esti luat in serios. Asa si domnu poate sa zica ca doamna e consumatoare de prozac - antidepresiv cu efecte secundare grave (stiu eu, lua in timpul casniciei). Daca insa vin acum in instanta si zic ca dna are probleme cu nervii si ia prozac, de aceea pune in pericol copilul, ar trebui sa probez asa ceva, iar eu cum nu mai stau in casa cu fosta de unde stiu ce tratament ia?
Dna Vasiliu, incepeti sa va apropiati de intelegerea acestei legi.
Dvs, in calitate de mama, cresteti copilul, mergeti cu el la activitati, distractii, meditatii, vacante etc. Intre timp desigur mergeti la serviciu dvs. Pentru ca e cam putin ce faceti, gatiti, spalati, calcati, sau produceti banii necesari pentru a plati pe altcineva care sa faca menajul in locul dvs. Daca nu, cat timp fierbe mancarea, dati cu aspiratorul. Cand obositi dati un mail tatalui sa-l informati. Nu l-ati informat? pacat capital! Nu ati avut timp? Nu se pune! Concluzia: nu sprijiniti relatia tatalui cu copilul! clar! Vine ziua de vizitare. Sa zicem copilul nu vrea sa plece cu tatal. Varii motive: n-are chef, s-a suparat pe viata, tocmai joaca un joc online cu prietenii, prefera sa se intalneasca cu niste prieteni etc. Ce faceti dvs? Pai scrie la Biblia ARPC. Se cheama declaratie de bune intentii. Imbracati copilul, asteptati sa sune la sonerie, deschideti, scoateti copilul pe prag (cu ce explicatii ramane la alegerea dvs, sa nu ziceti ca v-ar fi restranse libertatile) si.......................va retrageti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Mai pe romaneste dati afara copilul din casa. Daca auziti proteste pe holul blocului (de aici e sfatul meu personal), iesiti pe holul blocului, ignorati prezenta vecinilor (las ca se obisnuiesc ei cu circul) si cititi copilului rar si apasat dispozitivul hotararii. Aici probabil sa se implice si vecinii sa-si dea cu parerea. Vedeti sa iesiti machiata si imbracata decent ca tatal filmeaza. Cum de ce? Ca sa aiba probe desigur. Pai nu venise dupa copil? Hai mai doamna, ce de copil are el timp? Sunt bune sanse sa fie si insotit (martori). Acestia sunt in general rude. Cum care rude? Rudele domniei sale, alea care nu au venit odata sa stea cu copilul, de nu v-au intrebat odata de ce are nevoie copilul, alea care va criticau si pe fata si pe dos.................acum, eheeeeeeeeeeee acum sunt atat de iubitoare, atat de sfasiate de dor, geana pe geana nu mai pot pune.
Daca copilul nu se lasa impresionat de dispozitiv ati sfeclit-o! Nu se recomanda a-l intreba de ce nu vrea sa plece. Nu e de capul lui si unde-i lege nu-i tocmeala, ca doar n-o fi vorba de pensie, ca acolo e! Este o intrebare extrem de riscanta, caci copilul poate raspunde: ca nu-mi place (clar ati denigrat tatal), nu vreau pentru ca ma minte (i-ati spalat copilului creierii), tata nu...si aici poate urma orice predicat, concluzia este doar una singura (va razbunati prin copil) sau: data trecuta cand am plecat acasa la tata, prietena/sotia lui mi-a....iarasi orice predicat si o singura concluzie: suntei geloasa, nu aveti capacitatea de a trece peste momentul divortului, sau: nu vreau pentru ca bunica/bunicul (cea/cel patern/a)..........Vai!!!!! ii interziceti copilului relatiile cu familia largita. Concluzie: sunteti o mama alienatoare si copilul este afectat de vraji, ma scuzati de sindromul de alienare.
Premisa "diagnosticului" este ca copilul, al oricui ar fi, are un usor retard psihic. El nu intelege ca daca tatal vine la program din an in paste aceasta e o dovada de iubire profunda, ca daca o injura pe mama de fata cu el, aceasta este doar o dovada a grijii parintesti, daca isi aminteste, si vai, mai si spune ca tatal i-a promis o macara si nu i-a cumparat-o, asta e din cauza ca dvs sunteti o materialista frustrata, care toata viata si-a dorit o macara, pe care n-a primit-o, si vrea acum sa se joace cu o macara pe banii tatalui!
Ce e de facut? Simplu doamna. Se ia copilul si se taraie la dgaspc spre a fi "consiliat". Daca dupa "consiliere" mai indrazneste sa deschida gura se vine cu executorul, pentru ca copilul sa simta fermitatea dragostei parintesti. Va rog nu sugerati rationamente de tipul daca plateste pensie de 200 de lei cum de are bani de executor? Este un rationament complet gresit! Sugerati cumva ca copilului i-ar fi mai de folos plata unui abonament la karate sau o colectie de carti decat prezenta executorului? Pai greseti doamna, de cand lumea si pamantul copiii cresc cel mai bine cu executorul, cu politia, cu dgaspc-ul, cu consilierea, audiat de parchet etc. si veniti dvs cu prostii ca i-ar fi mai de folos o mancare mai de calitate, mai multe fructe, mai multe iesiri din localitate. Astea sunt invechite doamna. Copiii cresc cel mai bine cu program de vizitare (asta e un panaceum universal, tine de foame, de frig, de carte, de orice) si cu o pensie alimentara de mizerie. Asta e reteta moderna! Ce stiti dvs. Ati mai incasat si cate un pumn? Ei si? Ce i-a spart copilului capul! Las'ca creste baiatul mare si isi va pocni si el prietena ca doar a "beneficiat" de lectii bune!
Doamna draga, daca n-ar fi de plans ar fi de sa mori de ras!
Si dupa ce ati tarat copilul la dgaspc, dupa ce i s-a marsuluit copilului ca la defilare: executor, politie, dgaspc, dupa ce a fost audiat la politie si la parchet, si re audiat ca politistul nu chemase "un specialist" de la dgaspc sa fie prezent, dupa ce mai oricine intra in contact cu copilul da sa fuga, ca sa nu primeasca o "solicitare de informatii" sau o plangere, si se uiota la el ca la un ciumat, dupa ce la scoala doar REBU nu a facut plangere si solicitare de informatii, atunci si doar atunci putem concluziona: Am servit interesul superior al copilului!!! Si uite copilul ce nerecunoscator e! E cam tras la fata, are deja ticuri si sta sa ne injure. Oare de ce? Ce iti e si cu copiii din ziua de azi!

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)