Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.
D-na PS aţi omis problema cea mai importantă: pregătirea emoţională a copilului pentru programul de vizită cu tata, pe care mama, cu reavoinţă, nu o face! Şi de aici rezultă că mama e alienatoare, e criminală faţă de copil!
Aţi mai omis unele aspecte, de exemplu "vizita" tatălui la locurile frecventate de copil: grădiniţă, şcoală, activităţi extracuriculare. Din experienţă vă spun că din copilul cel mai agreat de personalul de la grădiniţă, copilul meu a devenit cel mai puţin dorit, tot personalul a aşteptat să se termine calvarul cu vizitele agresive ale lui în timpul programului educativ. Este caz chiar aici, pe forum, când o învăţătoare şi-a schimbat postul, la altă şcoală, ca să scape de un tată aşa "implicat". Acum, eu nu văd cum este în interesul superior al copilului ca tatăl să pătrundă intempestiv în sala de chitară, sau în sala de dansuri, să întrerupă ora ca să întrebe profesorul dacă băiatul se descurcă, cu poezia ştiută:"mama lui nu mă lasă să-l văd, nu mă informează, daţi-mi numărul de telefon să mă informez direct de la dvs." Urmează telefoane date ziua şi noaptea, când i se năzare, până profesorul îţi sugerează să-ţi cauţi altă activitate. Şi după un timp, se trezesc chemaţi şi martori în următorul proces, ca să demonstreze interesul său faţă de copil, fiindcă a fost la curs să se intereseze de copil #-o
Doamna, mie mi-e clar, cum spunea si dna Ony "Daca l-ati fi informat nu s-ar mai fi plans". Deci ramane cu am stabilit: sunteti vinovata! Oricum tot sunteti vinovata, doar dvs, adica mamele ingeneral, tot timpul, in orice caz. ?Este lipsit de relevanta ce face tatal. Dvs ii vanati greselile, nu-i gasiti nimic bun, nu va multumeste, cand el asta se straduie 24 din 24. Deci sunteti alienatoare. In curand o sa va iasa si al 3lea ochi in frunte!
Doamna Proastasatului, aveti mare dreptate in ceea ce spuneti insa din pacate discursul dumneavoastra, cu patos si cuvant cu cuvant il are si mama care alieneaza, si mama care se razbuna pe fostul. Absolut nici o diferenta.
De ce mai vine fostul cu concubina la usa la copil? Pentru ca poate folosi pe post de martor. Ca este greu doamna sa-ti implici mereu prietenii in circul care este vizita la copilul ta. Concubina te-a luat cu bune si rele si intelege ca trebuie sa te ajute si la asa ceva. Sau, dupa ce ai fost amenintat ca daca mai indraznesti sa apari sa-ti vizitezi copilul o sa aduca martori falsi cum ca ai batut-o atunci nu mai ai curajul sa te duci neinsotit.
Avocatul i-a spus sotului meu sa nu mai faca prostia sa mearga singur pentru ca are mai multe cazuri in care s-au adus martori falsi ca fostul a amenintat,a batut..... mai ales ca sotul meu are si 1.92 si se pare ca instanta considera barbatii foarte inalti direct un adevarat pericol. Va imaginati? un singur avocat mai multe cazuri, probabil numarul total e mult mai mare. Va mai mirati acum ca va vine la usa cu cine prinde?
Alt motiv, cum ca nu ar veni nenorocitul la programul de vizita si sufera copilul! Citat de la fosta sotie a sotului meu. Sunteti deja impresionata nu? Alta mama care sufera, alt tata nesimtit.
Adevarul acum insa, da, se mai intampla sa nu vina la programul de vizita. Fiul nostru a facut scarlatina anul trecut, pana nu au iesit 3 exudate la rand negative dupa tratament sotul nu a mai vrut sa ia fata la noi. Evident ca si-a informat fosta sotie. A folosit la ceva? Nu. Cand s-a dus sa-si ia copila dupa cateva saptamani aceasta l-a sunat suparata ca ea nu mai vine, ca nu si-a respectat programul de vizita. Si nu e singurul exemplu. Sau a avut mama in spital, alergatura sa-i gaseasca pansamente speciale, branule si alte alea. Din nou a informat,a dat explicatii, a folosit insa la ceva?????? Nup. textul pentru ceilalti a ramas neschimbat respectiv tatal care nu vine la program si copila care sufera asteptandu-l.
Nu plateste pensie alimentara sau plateste o suma modica,neadaptata la nevoile copilului.
Adevarul. Plateste o suma mai mica decat 25% din salariu, plateste 500 lei lunar. Dar asta e doar cash-ul. Pe langa asta mai adaug hainele care pana anul trecut cand mai vedea fata erau cumparata 100% doar de el, cel mai scump abonament medical la clinica particulara, internari la clinica particulara platite doar de el ( 600 lei pe zi) logoped platit doar de el, medicamente platite doar de el. Ca sa nu mai vorbesc ca atunci cand lasa copila acasa nu se intampla fara bax de lapte, mozarella ca asta ii placea si era mai scumpa, fructe sau oua si carne de tara cand facea rost. Ce facea mama cu banii? Pai papusi, multe, cu zecile, lego iar acum laptop,tableta si doua telefoane. Care parinte credeti ca a fost mai iubit? cel care lua haine si rechizite sau ala cu papusile? Si da, doamna spune peste tot ca pensia alimentara nu acopera nevoile copilului si vai cat se chinuie ea.
Dupa ce nu a vazut fata,sotul meu a fost de acord ca primele iesiri cu copila sa fie si in prezenta mamei. A fost totul bine si frumos. Saptamana trecuta a aranjat sa ia fata la Aquapark si am mers fara doamna, doar noi si copilul nostru si ea. Ce credeti ca i s-a spus copilei la intoarcere ? Ca bunicului i s-a facut rau din cauza ca nu a fost langa el si ca a spus ca daca mai pleaca el moare de inima rea. Asta insa nu e alienare,nu?
Copila s-a simtit minunat cu noi,radea toata,nu mai vroia sa plece de acolo. Nici urma de trauma sau frica de tata cum mentiona mama. La plecare abia am mai luat-o de acolo, ne tot spunea ca abia asteapta sa se intoarca la noi. Rezultat? Fosta sotie mi-a informat sotul ca a facut program copilei toate week-end-urile din vacanta asta desi conform hotararii judecatoresti are si sotul meu program extins ba chiar o luna in vacanta de vara. Nu s-a sfatuit cu el, doar l-a informat. Poate insa mai nou sa vorbeasca cu fata la telefon. Suna,telefonul ii este pus copilei pe speaker. Vorbesc si rad dar daca o intreaba daca vrea sa cina tati sa o viziteze se lasa liniste si se balbaie si spune ca se mai gandeste. Hm, nu e alienare deloc.
Fosta a spus despre sotul meu ca e un tata neimplicat, ca a fost copilul operat si nici macar nu a vizitat-o la spital.Adebarul :a omis insa sa zica ca nu l-a informat si ca sotul meu nu are glob de cristal la capul patului care sa-l avertizeze ca-i intra copilul in spital.
Drept urmare dupa intamplarea de mai sus a trimis cerere de informare la toate clinicile particulare,la medicul de familie, la scoala. Sa nu mai existe situatie grava in care i se afla copilul si el nu a informat. Cum a fost insa asta perceputa de fosta? ca hartuire,evident.
Anul trecut fosta sotie a spus ca fata a fost de cateva ori batuta de catre mine la noi, ca am pedepsit-o si eu si tatal si din cauza asta, plus absenta de la programul de vizita nu mai vrea la noi. V-a dat o lacrima deja,nu?
Adevarul. Prima oara cand a fost teoretic pedepsita fetita a vorbit foarte urat de mama ei. a spus ca mami nu o lasa sa-l sune pe tati, ca e rea,ca o mai loveste,ca nu sta cu ea,ca nu o lasa sa spuna ca ii este dor de tati si ca ea sufera dupa el. Ca parinte iti dai seama cand copilul minte si cand nu, asa ca sotul meu, in loc sa spuna "stiam eu ca asa este" a luat fata frumos, a vornit cu ea, a sunat-o pe fosta sotie si impreuna au discutat cu copila si cea mica a marturisit ca a spus toate astea ca sa primeasca cadouri. Ca acasa primeste cadouri. A fost trimisa la ea in camera pentru 5 minute cred. Sotul s-a suparat si i-a spus ca va sta toata ziua acolo. Insa s-a dus la cateva minute dupa ea si i-a explicat ca nu e ok ce face, ca el nu accepta ca la noi in casa sa se vorbeasca urat de mama ei si ca indiferent de situatiile dintre ei ca adulti amandoi o iubesc mult.Asta a fost tot, mama a fost informata in momentul respectiv despre situatie si masurile luate.
A doua oara era duminica,era foarte cald si cea mica in timpul mesei de dimineata a vomitat la masa. Nu avea febra,nimic, am trimis-o la ea in camera ,am strans totul,am facut curat. Eu nu am carnet, stam destul de departe de Bucuresti asa ca sotul meu pentru ca promisese fiului nostru a iesit cu el in parc si au lipsit o ora si jumatate. Daca era parcul mai aproape m-as fi dus eu.Fata s-a suparat si s-a manifestat destul de urat pentru ca nu a fost luata si ea in parc in ciuda explicatiilor primite si a rugamintii de a sta potolita pana termin cu treaba si vin la ea. Am trimis-o la ea in camera dar nu ca pedeapsa ci pentru a sta linistita si intinsa. Am urcat la ea imediat ce am terminat cu treaba jos. Nu a durat mai mult de 15 minute. Evident ca varianta mamei a fost ca am lovit-o, ca am pedepsit-o ca a fost bolnava. Acum spune peste tot ca cea mica nu vrea la noi pentru ca a fost pedepsita. Nu spune insa ca s-a intamplat o singura data, nu spune insa in ce a constat pedeapsa si de ce. Nimeni niciodata nu a ridicat un deget la ea. Atunci cand a fost bolnava, dupa ce m-am dus la ea sus i-am citit povestit, am vorbit despre scoala. Nu ne-am certat, nu a fost situatie tensionata. de curiozitate doamna, ce faci cu un copil care iti vomita. Il intinzi in pat si-l supraveghezi putin sau il lasi sa mearga in parc cand sunt peste 30 grade afara? Sau daca chiar asa a fost, de ce dupa ce i-a spus sotului meu ca am lovit fata nu a vrut sa mearga la Protectia Copilului cu ea,asa cum a zis sotul meu? Doamna, daca as divorta si sotia fostului sot mi-ar lovi baiatul pai nu ar fi loc in care sa nu merg sa o reclam. As face un scandal monstru. Sunt putine lucruri pe care nu le-as face ca sa-mi apar copilul. De ce fosta insa a refuzat sa faca ceva? Mai ales daca copila era conform spuselor ei atat de traumatizata de abuzul la care fusese supusa?
Si pot sa va dau o gramada de texte si adevarul din spatele lor. Dar pana la urma, din pacate doar asta sunt. Iar ca judecator e dificl sa vezi cine spune adevarul si cine minte. Dumneavoastra, cu o femeie care v-ar povesti ce povesteste fosta sotului meu nu ati fi prietena? Nu v-ar fi mila de ea? Nu ati empatiza cu situatia ei?
Doamna Ony,
Sunt mai multe reguli de aur ale parintilor alienatori, printre care:
- ei au tot impul dreptate, tot ce fac ei este indreptatit (plangeri, denigrarea rezidentului de fata cu minorul samd)
- ei isi apara copilul, actiunile lor de protectie sunt justificate. De cine isi apara copilul? Pai fix de domnu cu care s-au casatorit, au facut un copil. Daca e cazul si-l mai apara si de familia extinsa a copilului, de actuala partenera, sotie a copilului.
- si cel mai important cred, tot ce face tatal este fundamental gresit. Ati citit din partea doamnei proastasatulului de exemplu vreun cuvant de bine cu privire la cel cu care fericita si-a unit destinul acum cativa ani? si fericita a adus pe lume un copil? Orice ar face nerezidentul e gresit.
Si acum va mirati ca orice ati face dvs e tot fundamental gresit? Sarmana fetita, de parca nu e deja greu pentru ea ca are doi parinti divortati.
Doamna Proastasatului, indiferent de ce spuneti dumneavoastra, legea este de partea parintelui rezident.
Daca fostul iti face plangeri peste plangeri peste plangeri si nu te prezinti si te doare la bascheti nu ti se intampla nimic. Da absolut nimic. Nici chiar atunci cand in timpul procesului de custodie cerut de tine pentru custodie unica judecatorul te trimite cu copilul la expertiza iar tu nu te prezinti. Nici chiar atunci cand sentinta e de consiliere pentru copil si tata iar tu nu il duci, o ignori si pe aia. Tot ok este.
Da, e drept ca probabil vei fi chemata la politie dar te duci cu copilul o singura data, da declaratie ca nu vrea el la tata si cu asta basta, ai terminat. Nu va face nimeni nimic. Procurorul da NUP si cu asta basta. La psiholog spui pe ton plangaret ca tu ai colabora dar nu vrea copilul si pa si pusi.
Va poate da Protectia Copilului nu odata ci de 10 ori in judecata pentru consiliere, servesti placa si ai scapat. Nu te executa nimeni silit daca copilul nu vrea iar tu cum mentionezi la fiecare telefon sau la fiecare fraza ca tu nu te opui dar copilul nu vrea ai scapat.
Asta e tot ce trebuie sa faci " eu nu ma opun, copilul nu vrea"
Atunci unde este legea de partea tatilor daca unicul drept pe care il au acestia e sa deschida doar noi si noi procese pe care desi le castiga nu exista masuri sau legea nu prevede modalitati de punere in practica a sentintelor respective?
Cum credeti ca este sa nu iti poti vedea copilul ani de zile desi platesti sume exorbitante cu religiozitate si te zbati sa-l vezi macar cateva secunde cat este la scoala?
Cum este doamna sa te duci ani de zile la program desi nu ai dubiu ca nu o sa-l vezi nici atunci, sa stai, sa astepti,sa suni, sa-i strigi ca tati o iubeste si sa pleci in timp ce fosta iese si-ti rade de la balcon? Rade doamna, nu zambeste,rade din tot sufletul.
Cum credeti ca este sa ridice din umeri cei de la Protectia Copilului cand te duci sa-i mai intrebi ce sa mai faci? Ca doamna ti-a zis clar ca de vazut copilul o sa-l mai vezi cand creste daca decide el sa te caute. Cand nu deschide usa celor de la Protectia Copilului, cand nu se supune niciunei decizii a Instantei si nu pateste doamna absolut nimic. Dar nimic, nici macar o amenda?
Cum credeti ca te simtit cand toti ridica din umeri de cum sa te ajute sa ai legaturi cu copilul tau, cand toate,dar absolut toate acuzele doamnei se dovedesc mincinoase? Cand tatal tau e acuzat ca si-a batut nepoata desi compania aeriana a dat scrisoare ca omul nici nu se afla in tara nu in ziua mentionata de dansa ci in luna respectiva.
Ca nu plateste pensie alimentara, cat va afecteaza? Poate mai mult poate mai putin, dar puteti doamna sa va imbratisati copilul seara, sa-l pupati pe el si sa-i pupati manutele, sa-l imbratisati, sa-i auziti vocea. Cum credeti ca e doamna pentru un parinte care desi nu a facut nimic nu mai are ocazia asta. Cand isi vede copilul doar in pozele vechi,de parca ar fi murit?
Unde este binele copilului aici? Si unde este legea favorabila cu tatii????
Ca va agitati dumneavoastra si restul doamnelor de aici cu toate reclamatii facute de fostii e doar alegerea dumneavoastra, altfel, puteti foarte bine sa rupeti citatiile respective, nu vi se intampla nimic. Niciodata. Insa nu uitati " eu nu ma opun, copilul nu vrea"
Copilul ala caruia nu i-am zis ca-l cauta tati ca un bezmetic sa-i auda vocea. Copilul ala caruia am omis sa-i mentionez ca tati nu a venit la meciul de fotbal ca oups, nu i-am spus eu. Copilul ala in numele caruia vorbesc ce vreau eu si cum vreau eu pentru ca nu-i asa, nu e nimeni care sa ma poata verifica sa vada contrariul.
Iar dupa luni de zile cand e intrebat daca vrea la tati, credeti ca se va duce copilul cu un strain???? Nu,deja dorinta de a nu-si vedea tatal va fi adoptata de el, mama nu va mai trebui sa miste un deget. Opera e completa.
Drept de vizita
geanyyy
Buna ziua
Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)