Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.
Dna Ony cred ca pentru un parinte adevarat este una dintre cele mai cumplite pedepse sa nu-si poata vedea copilul.
Eu personal nu fac parte din categoria mamelor care nu-si lasa copilul sa-si vada tatal. Eu din "capatul" asta vad problema. De ce i-as face asa ceva copilului? Il face mai fericit? Ca plateste o pensie de mizerie, e adevarat! Ca asta ar trebui sa fie sanctionta, si asta e adevarat. Ca te dovedesti un doi galosi de un picior cand cu nimic nu poti sustine viata copilului, inca si mai adevarat!
Din contra insa! Cazul meu e ala cu angajez executor ca sa dovedesc ca dragutul de tatic care imi face plangeri, in fapt nu vine la program!
Si precum in povestea dvs cu toate dovezile in mana tot eu dau cu subsemnatul!
Fain, nu?
"legea este de partea parintelui rezident" cum se transpune acest lucru in cazul d-nelor Martonze, PS si al meu? Prin plangeri pe la toate forumurile posibile de catre fostii parteneri, prin apelative deloc placute, prin faptul ca vine in fata blocului si efectiv se plange vecinilor ce mama denaturata are copilul lui, care nu il lasa sa vada, etc.? Si fostul meu sot are 1.92 dar acest lucru nu a impresionat instanta atunci cand am depus cerere pentru ordinul de protectie, nu l-a considerat un pericol desi am avut probe, martori (nu falsi) care ar fi dus la obtinerea unui astfel de ordin in orice alta tara normala. Toate actiunile violente (fizice si verbale) s-au desfasurat in prezenta minorului pentru ca, desi incercam sa evit astfel de incidente (luand copilul in brate si incercand sa fug), fostul sot ma apuca de brat si impedica acest lucru.
Cum este legea de partea mea in conditiile in care am autoritate parinteasca exclusiva, in afara faptului ca am putut sa ies afara, sa-i ofer o vacanta frumoasa copilului meu? Atat. Pentru ca, indiferent de cate mi-a facut sotul sot, nu i-am intrezis sa isi vada copilul dar el este preocupat de faptul ca nu mai vreau sa fim impreuna si ma urmareste, nu ma lasa sa intru in bloc, in mijloacele de transport a.i. sa ma duc la serviciu, ma scuipa, ii spune copilului de 4 ani si jumatate:”stii ca mami se culca cu toti barbatii”?!? Nu e normal sa imi faca asa ceva dar mai important, l-am rugat de sute de ori sa nu le mai faca in prezenta copilului.
D-na presedinte care mi-a respins cererea pt. ordinul de protectie nu a tinut cont de aceste lucruri (de faptul ca un copil este implicat in astfel de incidente care il pot marca) si m-a tras pe mine la raspundere: de ce nu mi-am schimbat numarul de telefon a.i. paratul sa nu mai imi trimita mii de mesaje de amenintare si harturire si de ce nu solicit eu program de vizita…Adica eu trebuie sa imi schimb si domiciliul, job-ul si daca se poate sa emigrez si in alta tara pentru ca justitia de la noi nu e in stare sa protejeze victimele violentei domestice. Si sa solicit program de vizita in conditiile in care, desi fosul sot a putut sa il vada cand a vrut pe cel mic, era clar ca nu aici e problema. Am sa fac si acest lucru desi sunt constienta ca o sa exercitam custodia in comun si chiar nu ar fi asta o mare problema pentru mine decat ca o sa refuze sa imi dea procura sa iesim din tara in vacante si ca un astfel de program nu o sa il impedice sa apara in fata blocului cand vrea (asa cum a declarat de mai multe ori).
Este pacat ca fosta sotie a sotului d-voastra actioneaza in modul in care descrieti ca o face dar la fel pot spune si despre parintii care prefera sa tracaseze fostele partenere decat sa se intereseze de copiii lor. Credeti-ma ca preferam sa gestionez altfel banii pe care i-am dat pe avocat, in folosul copilului meu si chiar nu am timp sa ma invoiesc de la serviciu tot timpul sa dau declaratii la Politie deoarece fostul sot tine sa razbune in orice mod posibil. Astfel de persoane nu sunt constiente ca ar putea sa isi canalizeze altfel energiile risipite pe la Politie, Judecatorie, etc. Ar putea, intr-un cuvant, sa le pese mai mult de copii lor.
Doamna Martonze, daca sunt chemata la Protectia Copilului si amanati de cateva ori invocand diverse motive nu vi se intampla nimic. Fac un raportel care zace pe undeva si gata. Sau daca tatal chiar insista si insista va dau in judecata pentru consiliere, mergeti de doua ori la psihologul desemnat, spuneti ca nu vrea copilul sa vina si gata, se termina povestea.Sunteti chemata la politie sa dati cu subsemnatul? Va duceti frumos, spuneti ca nu vrea copilul, eventual mergeti si cu copilul care sa sustina povestea si gata, procurorul da NUP.Cam atata. In rest nu se intampla nimic altceva. De unde stiu? de la multi tatici care se lupta sa-si vada copii si care cu toate institutiile de partea lor nu se intampla nimic. De ani de zile. iar Protectia Copilului ridica din umeri pentru ca nu se astepta la asemenea situatii si nu au ce sa faca.
Copilul nu creste cu aer,corect, dar parintele care nu primeste pensie alimentara se poate imprumuta, poate munci mai multi,are sanse sa faca rost de bani sau sa se descurce cu mai putini. Daca nu iti poti vedea copilul ce faci insa,te duci si imbratisezi pe altul de pe strada????? Poti cumpara o bluza mai ieftina, poti cumpara adidasi mai ieftini, nu poti insa inlocui copilul tau cu nimic altceva. Din cauza asta consider ca un parinte care nu isi vede copilul si nu din vina lui este in suferinta mai mare decat cel care nu primeste pensie alimentara.
Ati spus doamna Martonze ca un tata iubitor ar fi ramas langa copil si nu ar fi plecat cu celalalt in parc lasand fata cu partenera lui. In primul rand va subliniez ca prin partenera vorbiti de cea care a ingrijit fetita cand era bolnava si mama nu era de gasit, vorbiti de cea care a invatat-o sa mestece pentru ca la 4 ani manca doar pasat,pana si ciorba era pusa cu paine la blender, vorbiti de cea care a invatat copila pana si sa se stearga la fund si multe altele. Ca daca fata facea febra si mami era la chef iti zicea sa te descurci. Si m-am descurcat. de ce brusc nu as fi fost calificata sa raman langa ea? In plus, copilul meu ce e doamna, de umplutura? Ca si asa i se explica ca daca ii vine sora tati o sa stea mai mult cu ea,ca o vede mai rar, nevoile lui inteleg ar trebui sa fie anulate in fata ei???? El desi e cu 5 ani mai mic trebuie sa inteleaga de toate, ea insa mai mare nu poate sa inteleaga nimic??? Nu e doamna chiar asa. Ce sugerati pe viitor, eventual sa ne dam direct copilul afara din casa ca nu cumva sa o suparam pe cea mica?
In plus, copilul nu a avut nici o problema cu asta, cea care a interpretat ( surprinzator) lucrurile ca dumneavoastra a fost mama. Copilul nici macar nu a mai fost dat la telefon. era insa vacanta de vara iar verile sotul meu nu-si poate lua absolut niciodata copilul in vacanta. Coincidenta naibii,nu?
doamna guest3333, imi corectez exprimarea in urma povestirii dumneavoastra respectiv legea este mult mai ingaduitoare cu parintele rezident.
Fostul sot al dumneavoastra este o persoana cu mari probleme, faptul ca exercitati singura custodia copilului reprezinta un mare avantaj. Da,aveti optiunea sa va mutati, sa ma schimbati numarul de telefon, sa o luati de la inceput in alta parte alaturi de copilul dumneavoastra. Nu e corect,nu e normal, e insa o solutie. Aveti de ales.
Acum ca intreb eu, cum are de ales un parinte nerezident cu o fosta razbunatoare care nu-l lasa deloc sa-si vada copilul?????
toate procesele si reclamatiile nu schimba nimic. Parintele ala cum are de ales???? Parintele ala nu are de ales,va spun eu.
Deci intre cele doua cazuri, care e mai avantajat? parintele care desi grea,totusi are o solutie sau parintele fara nici o solutie?
doamna Proastasatului, eu sunt constienta ca exista bariera asta a limbajului scris. Ce vreau eu sa spun este insa ca datorita mamelor care isi abuzeaza copilul pentru a se razbuna pe fostul partener s-a ajuns in situatia asta in care si mamele care au cu adevarat o problema cu fostul si sunt fara motiv hartuite si reclamate sunt tratate urat, cu neincredere si nu sunt ajutate.
D-na Ony, am citit şi eu ce citiţi dvs., unde mulţi tătici se plâng şi se sfătuiesc unul pe altul cum să hărţuiască mai uşor pe mama propriilor copii; unul mai vehement chiar are fete adolescente, care, toruşi, pot avea o opinie, dar el tot nu se lasă. Nu înţeleg de ce le daţi credibilitate 100% ? Unul chiar se laudă câte plângeri penale i-a făcut fosta soţie şi cum a trântit-o de caldarâm, evident, de faţă cu copilul, numai atunci a fost uşor amendat! Despre ce vorbim atunci? Cum v-aţi simţi ca un om, în virtutea dreptului de "tată" să vă trântească pe stradă? şi după aceea, copilul să dorească să plece la blândul tată? Doamnă, daţi prea mult credit la ce citiţi acolo! Aţi putea judeca corect dacă aţi asculta şi pe mamele copiilor acelor oameni! Nu toate au divorţat de prea mult bine!
Situaţia dvs. este ingrată, dar am impresia că întreţineţi războiul. Nu, copilul dvs. nu este de mâna a doua, pentru dvs. trebuie să fie mult deasupra a tot ce există în lumea asta, dar soţul dvs. mai are un copil, pe aceeaşi treaptă cu copilul comun; nu contest că aţi făcut multe pentru acea fetiţă, dar...nu sunteţi mama ei. Încercaţi şi dvs. să vă mai desprindeţi de problemă, soţul dvs. are autoritatea părintească asupra fetei , lăsaţi-l să se descurce, e mare, vaccinat, e tată.
Drept de vizita
geanyyy
Buna ziua
Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)