Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.
A fost respins pe motiv ca nu a existat violenta fizica (explicatia procurorului) desi fostul sot m-a scuipat, ma tras de mana si m-a amenintat ca ma bate, etc. A fost exact cum a previzionat fostul: "politia nu poate sa imi faca nimic daca nu iti rup o mana, un picior si nu ai dintii scosi"..Si asa a fost. Chiar daca am avut 77 de pagini printate cu mesaje de hartuire&amenintare+inregistrari audio in care imi spunea ca imi sparge fata, etc. Familia ce sa faca? Tatal meu ma asteapta in statia de autobus de multe ori ca sa ma protejeze, nu pot sa ii solicit sa fie bodyguard-ul meu pt. ca are si probleme de sanatate+ are si el chestiuni de rezolvat. Iar daca se implica sa il opreasca, sigur se ajunge la lucruri mai grave. De ex., imediat dupa ce s-a respins ordinul de protectie, fostul sot a aparut (cum obisnuieste sa faca) in fata blocului la 21.30 pe motiv ca vrea sa isi vada copilul desi nu a anuntat in prealabil acest lucru. Cand i-am explicat ca e o ora tarzie si ca trebuie sa plecam iar tatal meu (de fata fiind) i-a subliniat acelasi lucru plus ca ar fi trebuit sa anunte inainte ca vrea sa il ia pe cel mic, a doua zi ne-am trezit cu plangere la Politie prin care spunea ca atat eu cat si tatal meu am tras de baietel de haine, de el, l-am tras de era sa ii rup mana..numai minciuni. Si deoarece a vazut ca nu pateste nimic dupa cate mi-a facut, a tinut sa ma mai scuipe si in acea seara si sa ma ameninte cu moartea.
Intr-unul de astfel de incidente am chemat minunata Politie care ar trebui sa te apere, sa iti ofere siguranta; in schimb mi-au zis ca, daca ii mai chem pt. asa ceva, ne dau amenda si mie si lui..no comment
La DGASPC, am fost si am discutat cu o d-na. Am intrebat-o ce se poate face in privinta tatalui care este violent (verbal si fizic) in prezenta copilului si cand ii reprosez acest lucru imi spune:lasa, ca e mic, ce stie el...Respectiva d-na mi-a zis ca nu pot face nimic, daca asa e el, nu il pot schimba sau sa il faca sa constientizeze acest comportament in prezenta minorului.
Ajungem din nou la minunatele legi, care nu protejeaza pe nimeni! De aceea isi permit agresorii sa continue comportamentul! Este inadmisibil sa se astepte ca victima sa aiba leziuni grave, ca sa poata lua vreo masura. Despre traumele emotionale nu este nimeni impresionat, decat daca se refera la copiii care nu sunt lasati sa relationeze cu celelalt parinte. Si nu este normal ca toate institutiile statului sa ii lase in pace pe agresori, pe motiv ca si asa nu se schimba! Normal ar fi sa primeasca macar o amenda, cand are iesiri de cele descrise mai sus, poate asta il mai descurajeaza.
Sunt (multi) agresori care fac si ei plangere in acelasi timp cu victima, declarand ca, de fapt, s-au aparat! Prezinta cate o zgarietura minora (care chiar poate fi facuta de victima, in aparare) si, atunci, politia recomanda sa nu se continue dosarul impotriva lor, nereprezentand un pericol social!
Pretinsa consiliere dgaspc ignora orice realitate! singura, dar singura lor preocupare, este daca se desfasoara programul de vizitare. Orice alta problema ridicati, vi se raspunde: adresati-va instantei.
De exemplu semnalezi dgaspc-ului (ex pur teoretic) data trecuta cand copilul a fost la program la tata/mama s-a intors spunand ca tata/mama l-a dat cu capul de pereti. Ati fost la medic si acesta a constatat ca copilul are capul spart. Prezentati dovada dgaspc-ului. Dialogul cu institutia continua: angajatul :si cand s-a petrecut asta? dvs raspundeti: acum 2 sapt. Angajatul: deci acum s-a vindecat. Dvs: Da. Angajatul: deci sambata poate fi preluat la program. No commnets!
DGASPC-ul nu isi are definit propriul rol, crezandu-se pe rand: directia de protectie a programului de vizitare, birou de executor judecatoresc, co participanti la programul de vizitare, "psihologi", "mediatori", in principiu de toate si mai nimic!
Desigur insa, ca atunci cand un copil e legat cu funia in chiar ograda lor (cazul mediatizat de la dgaspc sect 6) protectia copilului nu se sinchiseste cu nimic!
Referitor la consilierea/medierea de la DGASPC, la noi, a avut un impact pozitiv de moment, în sensul că, în faţa doamnei psiholog, EL a apărut ca un tată iubitor, i-a dus şi cadou copilului, evident, să vadă doamna cât de darnic este, am mers prin parc, la cofetărie, copilul a vorbit normal cu taică-său. Timp de un an, cât a durat intervenţia DGASPC, EL s-a comportat absolut normal (în aparenţă), la următoarea vizită în schimb, şi-a reluat vechiul obicei. În Germania, în asemenea cazuri, vizitele se desfăşoară la sediul instituţiilor de protectie a minorlor, în săli special amenajate, sub supravegherea autorităţii respective.
Marea vină pentru ce se întâmplă o au şi autorităţile: Poliţia, fiindcă nu sancţionează violenţa, Protecţia Copilului fiindcă nu protejează copilul, instanţele, fiindcă nu judecă personalizat.
Eu inca astept raspuns la intrebarea mea si a domnului AgainstPAS de la mamicile de pe forum.
Ce actiuni legale poate intreprinde un tata care in mod abuziv este impiedicat sa aiba contact cu copilul sau. Nu i se rapunde cand suna, nu i se deschjide usa la programul de vizita iar daca il vede la scoala copilul este invatat sa-l respinga si sa fuga de el.
A incercat mediere cu mama, fosta din razbunare nu il lasa la copil.
Ati spus ca executarea silita este o barbaritate, reclamatiile la Protectia Copilului hartuire. Ok, eu una nu mai stiu metode asa ca va rog daca se poate sa mi le enumerati dumneavoastra despre ce ar putea face un parinte in situatia asta.
Drept de vizita
geanyyy
Buna ziua
Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)