avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consiliere parinti la DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consiliere parinti la DGASPC

Buna ziua,

Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.

Multumesc!
Nu este absolut nimic doamna Cristian, fosta sotie a domnlui Brinzan i-a spus sa-si pastreze hartiile pe care le are de la judecatorie ca ea pastreaza copilul ca pana acum. Nu a fost scuturata delocsau impresionata de acest fapt.
Si nu inteleg de ce daca e vorba de dreptul superior al unui copil legea prevede atat de multe proceduri intinse pe atat de mult timp pentru ca un copil sa aiba contact cu parintele sau. In cazul domnului Brinzan e vorba de o mama care pur si simplu nu vrea sa isi lase copila la tata de atata amar de vreme. iar legea o protejeaza si ii acorda nenumarate sanse si timpul pentru cei doi se scurge.
E interesul superior al copilului sau interesul superior al parintelui alienator?
Fetita domnului Brinzan e usor alienata parental pentru ca el de bine de rau a mai reusit sa o vada la sediul Protectiei Copilului. Dar sunt alti parinti care au copii alienati sever, mamele refuza sa se cupuna oricarei autoritati, mint cu nerusinare si sunt prinse cu minciuna si cu tot felul de penibilitati si degeaba.
Exact ca si cazul fostului sot al doamnei guest333. Domnul vine, face scandal, ameninta, abuzeaza si nu pateste nimic. Nimeni nu isca un deget impotriva parintilor care isi nenorocesc copii pentru a se razbuna pe fostii parteneri.
Referitor la ajutorul consilierii de la DGASPC şi la hotărârea instanţelor:
Un tată, (poate fi şi mamă) , care şi-a văzut copilul de câte ori voia, cere în instanţă program de vizită, prin ordonanţă preşedinţială, motivând, evident, că mama îi interzice legătura cu copilul şi întârzierea reluării contactului îi creează prejudicii atât lui cât şi copilului, prin crearea de oprelişti şi lipsirea minorului de legăturile fireşti cu tatăl său, determinante în creşterea şi dezvoltarea psihosocială a copilului, mama creînd faţă de fiul său aparenţa faptului că nu se interesează de acesta.Urgenţa măsurilor se justifică prin faptul că interzicerea în restabilirea legăturilor fireşti ar contribui la menţinerea unor stări şi emoţii negative, de însingurare şi abandon, etc.
BUUUUN. Primeşte dreptul. Dacă eu, ca mamă, nu respect acest program, sunt beneficiara art.379 Cod Penal-nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti !!
Dar el nu vine 6 luni, un an...
Oare , dacă EL nu vine, nu-i valabil textul de mai sus?Minorul nu mai are stări şi emoţii negative, sentimentul de abandon, prezenţa sa nu mai este determinantă în dezvoltarea psihosocială a copilului?
În cazul concret prezentat, copilul este lipsit de tată, nu fiindcă mama interzice, ci pentru că tata nu vine. Dar când vine, copilul îl refuză, DGASPC-ul îl consiliază, tata dispare din nou. Atunci, la ce mai ajută consilierea?
Pai mai justifica cei de la DGASPC salariile pe care le iau. Nu am auzit pana acum de nici o actiune in care parintele care isi pune palma undeva si pleaca si lasa copilul sa astepte sa fie sanctionat. Nici macar in lege nu este prevazuta o sanctiune.
Dar am eu o intrebare, daca parintele rezident care are copilul, daca cere programul monitorizat de DGASPC si dupa, in baza raportului lor cere restrangerea programului de vizita al celuilalt parinte, ca sa nu mai stea in casa sa-l astepte, primeste asa ceva?
Ati mai auzit de asemenea cazuri? Eu nu si sunt curioasa daca nu pentru ca nu a incercat nimeni sau nu pentru ca s-a respins.
Eu vad asta ca fiind singura solutie in asemenea cazuri.

D-na Ony, eu am citit despre o singură hotărâre de restrângere a programului de vizită, un caz în care tatăl, în programul de vizită la domiciliul său şi-a bătut copilul cu furtunul şi l-a pus să doarmă pe pardosea, copilul refuzând ulterior să mai plece cu el. S-a restrâns programul în sensul că i s-au acordat tot atâtea weekenduri, cu ridicarea minorului de la domiciliu, cu permisiunea părăsirii localităţii, dar nu peste noapte. Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie.
Doamna Martonze, in hotararea de care spuneti dumneavoastra, exista certificat medical pentru copil care sa ateste faptul ca fusese abuzat fizic atat de rau? Cum a fost motivata o asemenea decizie?

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)