Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.
Ha, ha! La mine, tocmai parintele care a facut (multe) reclamatii la DGASPC si solicitare de consiliere (cu mine) transmite copiilor intregul control asupra relationarii. Oare cum sa procedez?
Si, cine e echipa moderata a PAS? Din cine este formata?
Eu consider ca mult se ascund unii parinti si chiar unii specialisti in spatele unor expresii deja consacrate si intrate in uz, referitoare la alienarea copilului, cand ar putea investi energia respectiva aplecandu-se mai mult asupra nevoilor acestuia.
againstPAS, să înţeleg că tatăl copilului meu e alienat, fiindcă el comunică prin reclamaţii la autorităţi şi prin chemări în judecată? Sau că atunci când vorbeşte la telefon cu copilul şi copilul spune ceva ce nu-i convine, el imediat sare cu :"Aşa te-a învăţat mama"?
Copiii au avut la grădiniţă tema: "Tatăl meu", unde fiecare trebuia să povestească despre tata. Copilul l-a întrebat pe tatăl său, la telefon, ce meserie are şi cu ce se ocupă (noi nu ştim despre el asemenea amănunte nesemnificative :O, deşi ţine morţiş să ia copilul la domiciliul său), el i-a răspuns că el atâtat trebuie să ştie, că tata îi trimite bani şi cadouri (pensia minimă pe economie şi cadouri neapărat cu semnătură de primire, cu chitanţele puse la păstrare )
În schimb, tata ştie tot despre mama şi copil, cum, unde, când, cu cine, ce face.
Acum, cine e alienatul şi cine e alienatorul? EL susţine că mamaX-(
Si, frumos a scris ˝proastasatului˝ in plina noapte! Sa te opresti din gesturi si actiuni indoielnice ˝de frica, de strangerea de inima ca ai putea rani˝ fiinta pe care ai adus-o pe lume, de bunavoie, asumandu-ti responsabilitatile de parinte, pentru tot restul vietii tale...:love:
Doamna Proastasatului, ca tot vorbim de obligatii, printre altele,ca parinte rezident aveti obligatia de a informa pe celalalt despre copil, de a veghea asupra relatiei lor, de a o incuraja. O faceti?
Doamna Proastasatului, vorbiti de gandurile pe care le aveti dimineata cand va treziti si va inteleg perfect pentru ca sunt si gandurile mele. De unde stiti insa ce face celalalt? Poate se trezeste linistit si nu se gandeste ca azi e sedinta cu parintii pentru ca nu stie doamna,ca azi e sedinta cu parintii, candva, intre citatiile pe care vi le trimite cum ca nu il informati despre copil, cumva il informati despre copil?
Vad atatea cazuri de parinti rezidenti care se planga ca sunt tarati peste tot,reclamati, ca vai de capul lui ca ce face si drege nenorocitul de ex dar daca tragi linie vezi ca si reclamatiile exului sunt intemeiate. E custodie comuna dar parintele nerezident este complet ignorat,iar pentru ca plateste pensie alimentara mica se considera ca este un motiv indreptatit pentru ca si parintele rezident sa incalce la randul lui drepturile propriului copil in picioare.
Doamna, eu cand eram mica si eram la scoala,daca cineva ar fi aruncat cu un ghemotoc de hartie in mine l-as fi ridicat si as fi aruncat inapoi in persoana care a dat in mine. Astazi, daca as participa la o sedinta cu parintii si un parinte ar arunca cu un ghemotoc de hartie in mine l-as ridica siderata si l-as arunca la cosul de gunoi, nu l-as mai arunca inapoi. Asta inseamna sa te maturizezi. Cata vreme parintele rezident face si drege pentru ca ala nerezident a inceput, este clar din punctul meu de vedere ca niciunul nu e mai de Doamne ajuta.
Va intrebati doamna Proastasatului " pai cata minte si de cat timp e nevoie sa intelegi ca metoda nu e buna? " exact asta ati putea fi si dumneavoastra intrebata,daca comportamentul dumneavoastra fata de fostul in ceea ce priveste copilul a dus la atatea probleme, de ce nu il schimbati? Da, trebuie sa fi nebun sa trimiti o fotografie din poienita cu copilul cand acasa te asteapta dupa o zi de maraton citatii si plangeri de la el, dar daca acea poza ar schimba macar cu o ora timpul petrecut in certuri cred ca ar fi nebunie sa nu o faceti.
Doamna Proastasatului, ca ati vorbit despre dumneavoastra imi permit sa va vorbesc si eu despre mine. Eu as proceda complet diferit. Eu as citi mailul cu zoaie si as raspunde, as zice ca-mi pare rau ca vede asa lucrurile si l-as intreba cum crede el ca ar trebui sa ma comport ca sa remediez situatia. L-as invita la o cafea in oras, i-as spune ca pentru binele copilului ar trebui sa ne intelegem, ca eu cred ca poate fi un tata extraordinar si ca ar fi pacat ca din cauza certurilor dintre noi cel mic sa nu beneficieze de amandoi parintii. Dupa care i-as trimite mailuri la 2-3 zile despre ce face copilul, cat a crescut si cat seamana cu el. l-as intreba ce parere are daca il dau la inot si vara asta. Lucruri de genul asta. Si chiar daca m-ar injura,chiar daca ar continua sa-mi reproseze tot asa as face. Pentru ca in primul rand asa ar fi corect fata de copilul meu,ca eu sa-mi fac datoria fata de el si fata de tatal pe care l-am ales sa-l aiba. Si cumva cred ca exului ori i s-ar uri de atata bine si ar disparea ori ar incepe sa-mi raspunda civilizat si am grabi calea in care copilul ar avea doi parinti care se inteleg.
Sa nu-mi spuneti ca altfel e cand te lovesti de o asa situatie pentru ca am facut asta pentru un copil care nu e al meu. Am trimis mailuri femeii care imi raspunea ca sunt o tampita si care suna sa-mi zica ca-mi rupe picioarele, iar in mailurile mele o felicitam pentru fata pe care o are, ii spuneam ce a mai facut la noi si cat ne-am bucurat de prezenta ei. Am mers ca acea femeie in parc si am ras cu ea, am invitat-o la noi in casa, i-am dat din hainele mele cand nu a avut si chiar m-am dat un pas inapoi cand ea singura a considerat ca ar vrea sa petreaca timp doar cu sotul meu si cu fiica lor.
O iubesc pe cea mica, si daca ar depinde de mine doamna nu e limita in ce as face ca sa-i fie bine,sa nu mai sufere crezand ca tati nu o iubeste. Pentru ca eu sunt adult, vorbele spuse de o persoana pe care nu dau doi bani nu ma afecteaza. Durerea acelei copile in schimb da. Si daca pretul pentru ca fiul meu sa aiba o viata linistita ar fi sa citesc la sfarsitul fiecarei zile un mail cu zoaie, atunci mail cu zoaie sa fie!
In cazul in care reclamatiile parintelui ce se considera ˝alienat˝ se dovedesc nefondate, se sesizeaza vreun specialist/ institutie asupra disconfortului (cel putin) produs celuilalt parinte si copiilor prin aceste actiuni? Primeste vreo ’’rasplata’’?
Drept de vizita
geanyyy
Buna ziua
Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)