Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.
Multumesc!
Daca sprijinul celor care gandesc si inteleg ar ˝ilumina˝, atunci sigur ne va ajuta.
Poate ca cer prea mult, dar mi-as dori ca tatal sa se ocupe de copiii cu dragoste, nu din obligatie, sa nu contabilizeze tot ce le ofera, de buna voie sau solicitat de catre copii si...sa nu mai considere ca mama are doar ganduri si actiuni negative in ceea ce-l priveste. Sa nu mai umble cu tot felul de plangeri e deja exagerat? :)
Doamna Irina, sper pentru dumneavoastra ca fostul sot sa treaca acum printr-o perioada de adaptare dupa divort si aceasta mediere sa rezolve problemele dumneavoastra.
Nu cereti prea mult ca un parinte sa se ocupe din dragoste de copii. Tinem pumnii ca sotul dumneavoastra sa inteleaga si sa va aprecieze deschiderea fata de relatia lui cu copii.
Exact! De asta nu inteleg nici eu de ce trebuie sa avem drepturi egale asupra copilului si obligatii diferite. In cazul meu legea nu ajuta copilul absolut deloc. Am vrut un copil, il pot creste si din punct de vedere finanaciar, si moral, si sufleteste si oricum mai scrie in Legea Copilului facuta pentru oricine numai pentru el nu. Am avut o aventura, am ramas insarcinata, el a fugit cand a aflat ca nu voi face avort. 2 ani nu da niciun semn, nu ma ajuta cu nimic, nu intreaba nimic despre copil, dar are drepturi egale cu ale mele care m-am chinuit zi si noapte atata timp. De ce nu sunt particularizate cazurile astea? Si nu, nu este vorba despre nevoia copilului de a interactiona cu tatal lui. Poate intre timp copilul meu are un tata alaturi de care creste si este foarte fericit si nu are nevoie de unul care sa-l vada ca la ZOO si atat.
Ce groaznic, tata vrea sa plece cu copilul la Paris la Disneyland! Ce experienta traumatizanta! Tata vrea sa ia copilul acasa, sa-i gateasca, sa-i citeasca povesti inainte sa adoarma, sa-l vada adormind! Ce experienta traumatizanta pentru copil ca nu doarme in fiecare noapte in patul lui de la mama acasa! Tata vrea sa invete copilul sa schieze! Ce inconstient, daca cade copilul si se loveste! Cat de ingrozitor sa vrea tata sa se ocupe de copil la el acasa, alaturi de familia lui, in loc sa dea doar bani mamei! Ce ingrozitor, tata crede ca se descurca si singur sa ingrijeasca copilul cand e racit! Cum isi imagineaza o asemenea grozavie, el care nu stie nimic? Tata sta intr-o garsoniera pe cand mama sta in vila cu piscina! Ce experienta traumatizanta, umilitoare sa-l faci pe copil sa stea intr-o garsoniera! Tatal nenorocit vrea sa mearga cu copii la parintii lui de la tara! Ce umilitor, sa stea alaturi de niste batrani in ograda! Dar cel mai ingrozitor e ca nenorocitul isi doreste sa stea cu copilul in lipsa mamei! Ei asa ceva, nu! Pana aici! Copilul e al mamei si doar al ei!
de ce? Pentru ca e tatal copilului dumneavoastra.
Nu v-a silit nimeni sa faceti un copil cu el sau sa aveti o aventura cu el. Este simplu, e tatal copilului dumneavoastra in urma unei decizii luata de dumneavoastra. Daca acum nu va mai convine nu se mai poate face nimic din pacate. Din cauza asta trebuie reflectat inainte de a aduce pe lume un copil,pentru ca se ajunge la situatii de genul asta in care cel mic are cel mai mult de suferit.
Doamna proastasatului, imi puteti da in privat linkul va rog?
Dar in plus,daca ar fi adevarat, v-ar conveni ca fostul sa va duca copilul la psiholog la evaluare fara dumneavoastra? V-ar conveni ca medicul de familie la care a fost copilul sa refuze sa va anunte? Vi s-ar parea ok sa aveti copilul in spital si sa nu fiti lasata sa stati cu el?
Inteleg insa ca daca un parinte nerezident reclama drepturi care sunt ale lui si calcate in picioare de restul este un hartuitor si face scandal.
Drept de vizita
geanyyy
Buna ziua
Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)