avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consiliere parinti la DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consiliere parinti la DGASPC

Buna ziua,

Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.

Multumesc!
Doamna Martonze, din pacate de multe ori chiar dupa divort raman multe probleme nerezolvate din timpul casniciei. Fostul dumneavoastra pare a se integra in aceasta categorie.
Daca ati incercat si mediere si consiliere nu cred ca se mai poate face mare lucru.

@ Irinavasiliu, parintele alienator nu trebuie sa fie neaparat mama sau parintele la care locuiesc copii. Daca fostul dumneavoastra are asa un comportament atunci el este parintele alienator,cel care incearca sa saboteze relatia copiilor cu dumneavoastra.


Vreau sa mai mentionez ceva, faptul ca aici comunicam in scris poate modifica de multe ori mesajul care este cu adevarat transmis. Nu atac pe nimeni personal si sunt convinsa ca toti cei cu care vorbesc aici sunt parinti exceptionali. De asemenea nu neg ca poate opiniile mele sunt atat de vehemente pentru ca ma aflu de ani de zile pe partea baricadei unui parinte nerezident cu acces limitat la propriul copil.

doamna Irinavasiliu,buna intrebarea :)
Eu una nu am cunostinta de asa ceva. Cred ca maximul pe care il poti face e sa-l chemi la o consiliere sau mediere,adica frectie la picior de lemn.
@Ony, binevenita precizarea dvs. din final, lasa loc de intelegere si toleranta si clarifica vehementa! Pe care o manifestam toti aici, din diverse motive, cu aceeasi radacina.
Personal, ma bucur sa impartasesc experienta altor parinti divortati si m-ar bucura ca postarile noastre sa produca un ecou si in sufletul celor care doar citesc si se afla de o parte sau alta a ’’baricadei’’.
Mai important ar fi daca s-ar initia anumite modificari si norme legislative care sa ajute pe viitor aceasta categorie, parintii divortati, sa-si clarifice aspectele referitoare la cresterea si educarea copiilor comuni.
Din păcate, autorităţile statului sunt obligate să răspundă la fiecare sesizare, iar dacă sesizărle sunt nefondate, reclamagiul nu este sancţionat. Mai mult, după ce pârâtul este verificat la domiciliu, la serviciu, este chemat să dea declaraţii, este invitat la consiliere, la Poliţie pentru declaraţii-cazul d-nei Irina şi al meu şi al multora - răspunsul la sesizare îl primeşte reclamantul ! Dacă tu, ca parte reclamată a procesului de verificare a sesizării soliciţi rezultatul investigaţiei, răspunsul este că sunt "date confidenţiale" şi se dau doar la cererea instanţei!
Şi fiindcă sesizările, reclamaţiile, plângerile, petiţiile sunt în cazul meu fără număr, am ajuns ca la domiciliul meu să se perinde toţi reprezentanţii serviciilor sesizate, am ajuns chiar la bis-uri #-o Pe de altă parte, şi ei sunt presaţi de EL, cu telefoane, mailuri, prezenţe directe de câte ori are ocazia, dacă nu primeşte răspuns, face reclamaţii la forurile superioare.
Tot din nefericire, lista cu nm cauze în <3 ani , zecile de reclamaţii, nu atrage atenţia nimănui, este tratat la fel ca un biet tată care şi-a crescut copilul 10 ani şi mama a fugit cu amantul şi şi-a luat şi copilul cu ea în necunoscut .
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
Martonze, utilizator
Sa luam ipotetic o altfel de situatie: rezidentul este cel care face zeci de reclamatii, plangeri, petitii, se opune cu cerul si pamantul programului, taraste nerezidentul in te miri ce procese, arunca jucariile primite de la nerezident, il face troaca de porci pe nerezident de fata cu copilul, ii face troaca de porci familia, actuala sotie, nu-l informeaza legat de copil,desi nerezidentul plateste o pensie mai mult decat decenta se arata mereu nemultumit, si cel mai grav limiteaza cat poate cu fiecare ocazie legaturile cu copilul. Singurul lucru pe care il asteapta si doreste e ca acel copil sa creasca suficient de mare ca in timp ce nerezidentul este tarat pe holurile tribunalului, copilul sa ajunga sa zica ca nu vrea sa plece cu tata.
Ce sfat i-ati da unui astfel de tata? In primul rand sa nu apeleze la executor. In al doilea rand sa nu apeleze la DGASPC. In al treilea rand sa nu apeleze la parchet. In al patrulea rand sa isi ia 3 joburi ca poate poate, rezidentul va fi multumit. In al 5-lea rand sa nu ceara program de vizita, sa stea locului ca cine stie, poate dupa ce va da mai multi si mai multi bani va fi primit la copil. In al 6-lea rand desi de ani de zile e tarat in procese si nu-si vede copilul, sa mearga la mama cu o floare in vizita. Sa nu se supere ca nu stie cand are copilul serbare, baschet, concurs, ca ce, are el dreptul sa fie alaturi de el ? Nu, nu are, ca poate noul partener al mamei da mai bine pe sticla ca el. Aah si era sa uit in al zecelea rand sa nu cumva sa scrie emailuri. :closedtopic:

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)