avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de cumparare si utilitati: apartament in bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de cumparare si utilitati: apartament in bloc nou

Buna ziua,
De curand am dat avansul pentru un apartament intr-un imobil aproape finisat - adica tocmai au instalat centralele in fiecare apartament, am primit cheile, mutat mobila. Inca asteptam sa iasa actele de la Registru de Carte Funciara (si aici imi e neclar ce acte anume trebuie sa primesc, scuzati-mi "naivitatea").
Cum sunt straina de aceste detalii si nu vreau sa fiu inselata, am cateva intrebari:
- la achitarea restului de plata de ce trebuie sa tin cont? Care sunt obligatiile dezvoltatorului fata de cumparatori, cele care ar putea fi "uitate" intr-un contract realizat de cineva priceput?
De exemplu in ceea ce priveste utilitatile - am inteles ca inca nu s-a facut racordarea la gaz, iar desi pe scara exista lumina, in apartament nu avem curent, apa am putut folosi cand am facut curat in apartament. In bloc s-a mutat cineva care foloseste curent de pe santier.
- As vrea sa ma asigur ca nu sunt restante la utilitati din faza de santier, ca totul este inregistrat cum trebuie,etc. Nu stiu daca am inteles bine, dar cade in sarcina dezvoltatorului sa achite tariful de racordare la reteaua electrica si de gaze, de exemplu? Cum pot evita sa achit ulterior niste taxe pe care trebuie sa le achite dezvoltatorul si sa am utilitatile din prima zi in care voi locui in bloc?

Mentionez ca blocul este in Bucuresti, sectorul 4 si cumpar fara credit.

Va multumesc pentru sfaturi!
Laura
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 10:45, 2 Iulie 2015
Verificati responsabil contractul de achizitie bun imobil pentru a afla concret obligatiile asumate de dezvoltator
Va multumesc pentru raspuns, insa nu ajuta deloc!

Normal ca voi citi cu atentie contractul, insa eu vreau sa stiu ce obligatii ar trebui sa isi asume dezvoltatorul in momentul vanzarii unui apartament intr-un bloc nou, unde se termina obligatiile dezvoltatorului si unde incep ale mele.

Multumesc anticipat celor care au sfaturi concrete sau care au trecut prin situatii similare si stiu ce ar trebui evitat!

O zi buna,

Laura
Dezvoltatorul isi asuma fix obligatiile din contract. Cititi-l si veti gasi raspunsul..:rtfm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, in urma cu un an am cumparat un imobil intru-un complex ... G.DRAGU G.DRAGU Bună ziua, in urma cu un an am cumparat un imobil intru-un complex cu 24 de case in Ilfov. In precontract este mentionat faptul ca avem utilitatile incluse( ... (vezi toată discuția)
Energie electrica imobil nou Serilius Serilius M-am mutat de aproximativ un an intr-un apartament ditr-un bloc nou. Dezvolatorul m-a lasat sa stau aici fara sa achit nimic pana in luna iulie a acestui an, ... (vezi toată discuția)
Bransare la utilitati Sheab Sheab Buna ziua! Am incheiat o promisiune de v-c intr-un bloc in constructie, unde mentioneaza ca apartamentul trebuie racordat la toate utilitatile aferente ex: ... (vezi toată discuția)