avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Loc parcare casa particulara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Loc parcare casa particulara

Buna seara!
In urma unui diferend cu vecinii (locuiesc intr-un imobil comun luat pe legea 112) nu am putut sa mai parchez masina in curte.Drept urmare, ca sa nu ma chinuiesc prin tribunale ca sa-mi recastig dreptul de a parca in curtea comuna, am decis sa aplic pentru a-mi rezerva un loc de parcare. Initial, m-am dus la ADP-ul de sector, unde dansii si-au declinat competenta fiindca au spus ca atribuie loc de parcare numai la imobilele de tip bloc si m-au pasat la Administratia Strazilor Bucuresti, unde am depus documentatia necesara pentru obtinerea unui loc de parcare. Mi-au comunicat ca in 30 de zile voi primi raspunsul. Sufletul! Au trecut aproape 60 de zile si nimic. Am dat telefon la biroul cu pricina si mi-au comunicat ca dansii au facut tot ce depind de ei iar cererea mea isi asteapta randul la nu stiu ce comisie tehnica din Primaria Bucuresti. Am intrebat, cand pot spera sa se rezolve cererea, indiferent de raspuns, iar ei mi-au spus ca poate dura si ...ani! Acum, intreb: Se poate aplica procedura tacita in acest caz? Adica, ca nu am primit un raspuns timp de 30 zile cat prevede legea, se poate considera aprobata cererea mea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:26, 8 Iulie 2009
Trebuie sa-i dati in judecata pe contencios deoarece este refuzul autoritatilor de a raspunde in termenul de 30 de zile.Nu mai asteptati sa primiti raspuns intrucat depasiti termenul de a-i da in judecata.
Nu puteti sa evitati o actiune in instanta daca doriti sa obtineti un loc de parcare fie in curtea imobilului unde locuiti, fie intr-un loc amenajat de Primarie/ADP.
Cat ar costa o astfel de actiune si, mai ales, cat dureaza?
Termenul minim ar fi 7-8 luni iar cel maxim 1-2 ani, iar costurile difera de la caz la caz...in functie de onorariul avocatului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul de parcare orsaia2006 orsaia2006 in fata blocului era un loc de parcare liber ,am fost la ADP SECTOR 6 si m am interesat ,intre timp a aparut o masina parca cu un biletel pe care scrie loc ... (vezi toată discuția)
Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)
Refuz de atribuire loc de parcare tinaa tinaa buna seara . va rog sa ma ajutati sa inteleg de ce mi s-a refuzat dreptul unui loc de parcare la domiciliul actual si sa ma indrumati catre cine sa ma ... (vezi toată discuția)