avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un sfat in privinta unei inchirieri fara contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un sfat in privinta unei inchirieri fara contract

Buna ziua,am inchiriat un apartament in sept.2014 si pina acum nu am reusit sa fac contractul de inchiriere.Propietarul a spus ca nu doreste sa faca contractul si pe deasupra mi-a trimis si o notificare sa plec.Din septembrie pina acum am platit chiria la zi,utilitatiile plus ca am zugravit apartamentul in care am investit aprox.3500 lei.Tot cea ce exista in apartament sint ale mele(mobila,instalatii sanitare,intrerupatoare samd.).Azi nu am nimic la mina care sa dovedeasca chiria decit facturile pe care le-am platit si inregistrari video si audio din care rezulta ca au fost de acord cu inchirierea,cu suma chiriei cu investitia mea.
Initial m-am decis sa depun plingere,dar am vrut sa aflu si parerea unui expert in domeniu juridic
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:41, 2 Iulie 2015
daca el nu vrea sa va lase in continuare nu prea aveti ce face....aveti dreptul la contravaloarea investitiilor facute......
Multumesc pentru raspuns,dar cred ca totusi exista o posibilitate juridica si aici ma refer la o actiune in justitie care sa lamureasca acest lucru.Cind am convenit cu propietarul inchirierea apartamentului a fost de acord cu toate cerintele mele avind in vedere ca ma mutat cu mobila,deci se punea problema unei perioada de minim 3 ani.
Mai reflectez asupra deciziei mele si eventual mai astept raspunsuri din partea forumului
Investitia facuta in renovarea apartamentului fara a detine un contract de inchiriereati facut-o pe riscul propriu. NU va puteti recupera investitia facuta decat pe cale amiabila sau pe calea justitiei. Pe cale amiabila intelegandu-se informarea proprietarului cu privire la consecintele neincheierii contractului de inchiriere (evaziune fiscala, ANAF, DIICOT, etc.) iar pe calea justitiei prin depunerea unei plangeri la politie/parchet..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere - fara intelegere scrisa mihaigaby mihaigaby Acum 2 ani am inchiriat o casa cu proprietar da parasita. ( mentionez ca am mai fost chirias acuma 6 ani in ea). Ne am inteles la pret urmind ca investitia sa ... (vezi toată discuția)
Despre contract de inchiriere imobil / contract de mana incheiat ... gabi1ro gabi1ro despre contract de inchiriere imobil / contract de mana incheiat intre propietar si chirias (fara act legal notar etc.) (vezi toată discuția)
Denuntare proprietar pt evaziune fiscala ContSters214892 ContSters214892 Buna ziua, de 1 luna de zile am inchiriat o casa in sectorul 2, Bucuresti, insa proprietarul a refuzat de la inceput solicitarea mea de a incheia un ... (vezi toată discuția)