Buna ziua !
Am lucrat la o societate din data de 10 iunie pana pe 30 iunie , am solicitat plata cash ,lucru care mi s-a spus ca va fi posibi, fara nici o problema dar dupa un timp am fost obligata sa-mi fac card la banca cu care colaborau ei , ulterior am aflat de la angajati ca ni se va opri o suma de bani ( ehivalentul la 1 sapt de lucru ) pt eventuale pagube ( depart era testare harduri ) , am decis sa-mi dau demisia fara preaviz ,fiind in perioada de proba 90 zile .Intrebarea mea este imi vor plati acele zile lucrate la ei , ce drepturi am ?
1. Daca sunteti in perioada de proba, atunci solicitati incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. si nu a art.81 alin.8 C.mun.
Art.31 C.mun.
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....
2. Potrivit legislatiei in vigoare nu avem reglementata situatia cand se va plati salariul in cazul incetarii raportului de munca ... astfel, devin aplicabile prevederile art.166 alin.1 C.mun., si anume : salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Am facut lucrul acesta , am scris demisia ,fara preaviz ,potrivit art 31 alineat 3 , voiam sa stiu daca imi vor fi platite cele 15 zile cat am lucrat la ei si cum imi pot cere acest drept , am specificat ca am refuzat sa-mi fac card pentru salariu .