avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie minor in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie minor in strainatate

Buna ziua.
ce formalitati trebuiesc indeplinite pentru calatoria in strainatate(UE, Franta) a fiicei mele minore(16 ani)insotita de cealalta fiica , majora?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2015
TudoracheMarian, utilizator
Cel mai recent răspuns: TudoracheMarian , utilizator 09:49, 6 Iulie 2015
Parintii minorei trebuie sa dea la notar o declaratie prin care isi exprima acordul ca fiica monira sa calatoreasca in Franta insotita de sora ei. Sora trebuie sa aiba cazier judiciar.
Multumesc. Asta-i tot? Intelesesem ca mai era vorba de ceva cu autoritatile vamale. Zbor cu avionul
Declaratia va foloseste ca minora sa iasa din tara pe unde.... pe la Vama. Acolo i se cere declaratia insotitorului si cazierul jucidiar , daca insotitorul nu este parintele minorului.
In declaratie se va insera perioada deplasarii, unde, oras, cu ce mijloc de transport. Mergeti la un notariat, dvs. parintii cu Cartile de identitate,pasaportul minorei, certificatul de nastere al acesteia, copie dupa CI/Pasaport insotitor si dati declaratia.
Multumesc inca o data. O zi buna
Minora are nevoie de pasaport sau este suficienta cartea de identitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara letsoc letsoc Am si eu o intrebate. In vacanata vreau sa o iau pe sora mea de 12 ani la mine in Spania,fara pariniti mei.De ce acte sm nevoie? astept raspuns multumesc ... (vezi toată discuția)
Traducerea sentintei de divort pentru calatorie cu copil minor in strainatate aleirbag aleirbag Este necesara traducerea sentintei de divort ( din care rezulta incredintarea minorului, mamei ), pentru a putea merge in vacanta mama impreuna cu minorul in ... (vezi toată discuția)
Titlu de călătorie pentru deplasarea cu avionul Nelio Nelio In baza unui titlu de călătorie emis de consulatul din Milano, de poate călători cu avionul? (vezi toată discuția)