avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara

Am si eu o intrebate. In vacanata vreau sa o iau pe sora mea de 12 ani la mine in Spania,fara pariniti mei.De ce acte sm nevoie? astept raspuns multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
letsoc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Luminita VATAVU , Avocat 08:16, 21 Mai 2010
Parintii dvs. trebuie sa ii faca pasaport minorei.
Apoi trebuie sa va faca amandoi o procura la notar ca va permit sa iesiti cu sora dvs.
Si mai trebuie sa va scoateti un cazier judiciar.

Deci total 3 documente: pasaport, procura, cazier.
Buna ziua !

Va vor fi necesare:

La notar:
- Actele de identitate ale parintilor;
- Actul de identitate al insotitorului (carte de identitate/pasaport);
- Pasaportul minorei (daca avea 14 ani – era suficienta cartea de identitate si pentru ea, dat fiind ca in Spania se poate calatori fara pasaport);
- Certificatul de nastere al minorei;

La vama:
- Declaratia de consimtamant pentru calatorie, pe care o dau si o semneaza parintii in fata notarului;
- Cazier judiciar (din cate stiam, era necesar doar in cazul in care insotitorul nu era ruda cu minorul...)

Cu stima,
av. M.L. Vatavu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor in strainatate TudoracheMarian TudoracheMarian Buna ziua. ce formalitati trebuiesc indeplinite pentru calatoria in strainatate(UE, Franta) a fiicei mele minore(16 ani)insotita de cealalta fiica , majora? (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Acte ptr iesirea minorilor din romania luiza-marinela luiza-marinela stiu ca trebuie sa fac o procura ptr pasapoartele minorilor si o declaratie ptr a iesi soacra mea cu copiii din tara,este vreo problema daca nu o fac la ... (vezi toată discuția)