avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Declaratie de luare in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Declaratie de luare in spatiu

Poate cineva sa-mi spuna, daca declaratia de luare in spatiu are termen de validitate ( nefiind mentionat in document perioada de luare in spatiu si nici faptul ca ar fi pe termen nelimitat)?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:05, 2 Iulie 2015
E de preferabil ca declaratia sa fie din luna respectiva, intrucat se presupune ca proprietarul se poate oricand razgandi. Si adeverinta de la registrul agricol are valabilitate 30 de zile, si extrasul de carte funciara la fel, deci e de la sine inteles ca si acordul sa fie valabil maxim 30 de zile.
Intrebarea este cam neclara, nu stim de ce intrebati asa ca va spun si eu ceva: daca nu scrie perioada de luare in spatiu si nici faptul ca ar fi pe termen nelimitat, cel primit in spatiu isi poate face carte de identitate cu termen de valabilitate 10 ani.
De regula aceste acorduri la notar se dau pentru obtinerea cartii de identitate pe 10 ani poate din nestiinta sau din neinteres. Problema apare in momentul in care proprietarul isi da acordul la notar anul acesta iar solicitantul se prezinta la ghiseul serv.de evidenta cu acordul proprietarului anul urmator ori chiar dupa 2-3 ani. Este normal ca functionarul nu ii mai primeste declaratia. De multe ori se spune ca un act are valoare pana la punerea sa in aplicare dar in cazul de fata e cam riscant sa bagi in casa omului pentru 10 ani o persoana pentru care a dat o declaratie de acord de primire in spatiu in urma cu 1 an. Normal ca functionarul se teme ca proprietarul intre timp s-ar fi putut razgandi. De acea parerea mea este ca acolo unde nu sunt indicate in cuprins nici perioada si nici termenul de valabilitate, functionarul ar trebui sa aplice ca termen 30 de zile de la eliberarea actului, la fel ca si in celelalte cazuri(extras CF, adev. reg,agricol).
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2015
Justitiarul711, utilizator
Eu am raspuns in ideea ca userul vrea sa stie ce consecinte poate avea declaratia daca nu este specificat in ea pentru ce perioada isi da acordul proprietarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare documente: carte de identitate si permis de conducere bikaeraser bikaeraser imi cer scuze daca nu am postat unde trb dar va intreb si eu poate stie careva mai bine, maine urmeaza sa ma duc sa depun actele pt eliberare buletinului ( caz ... (vezi toată discuția)
Domiciliu sau resedinta ? tibors tibors Va rog explicati pe intelesul tuturor ce inseamna : a - stabilirea adresei de domiciliu sau stabilirea adresei de resedinta ? b - daca iti stabilesti ... (vezi toată discuția)
Carte identitate adrian ittu adrian ittu Un chirias poate sa obtina o carte de identitate cu valabilitate de 10 ani doar in baza contractului de inchiriere aflat in termen de valabilitate fara a ... (vezi toată discuția)