avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliberare documente: carte de identitate si permis de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliberare documente: carte de identitate si permis de conducere

imi cer scuze daca nu am postat unde trb dar va intreb si eu poate stie careva mai bine, maine urmeaza sa ma duc sa depun actele pt eliberare buletinului ( caz de pierdere ) am cartea de alegator cu adresa unde locuiesc am toate actele tot ce-mi trb doar ca mama care e proprietarul imobilului nu poate sa mearga cu mine zilele astea si mie imi trb urgent buletinul ca plec in afara ..credeti ca o sa ma dea inapoi chestia asta ca nu merge cu mine .?? 2 care ar fi durata minima de eliberare pt Ploiesti a buletinului si a permisului de sofer ? multumesc in avans
Cel mai recent răspuns: gabitza_166 , utilizator 16:27, 30 Martie 2011
Trebuie sa mearga si proprietarul imobilului sa-si dea consimpamantul pentru luarea dv in spatiu, chiar daca pe cartea de identitate expirata sunteti domiciliat in acelasi imobil.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
idile4you, utilizator
Aveti si varianta sa cereti eliberarea unei carti de identitate provizorii, care se elibereaza atunci cand persoana nu poseda toate documentele necesare eliberarii cartii de identitate ( in cazul dvs. actul cu care faceti dovada spatiului de locuit, pentru ca mama nu poate veni sa semneze declaratia de luare in spatiu).
In principiu, in functie de cat sunt de operativi/aglomerati/binevoitori functionarii de la SPCLEP mai mult de o zi, doua nu ar trebui sa dureze. Insa cu carte de identitate provizorie nu puteti iesi din tara, din cate stiu eu, nici macar daca e vorba de UE. In schimb, va puteti face pasaport, pentru ca la pasaport nu e nevoie de dovada unui act de spatiu, ci doar de vechiul pasaport - daca ati avut si nu mai e valabil, cartea de identitate provizorie pe care presupunem ca v-ati facut-o si in acest caz, certificatul de nastere (care daca ati avea carte de identitate obisnuita nu v-ar trebui pentru pasaport).

Pentru cartea de identitate provizorie, termenul de valabilitate se stabileste de catre Biroul de evidenta a persoanelor si eliberare acte de identitate, dar nu poate depasi un an.

In privinta permisului, dureaza cam 3 zile in Hunedoara :)

Succes!
In Ploiesti dureaza 2 saptamani. Succes si rabdare!:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie certificat de nastere pierdut de roman plecat temporar in strainatate. rabina rabina Buna ziua, Un cunoscut care e cetatean roman, plecat temporar in strainatate, si-a pierdut certificatul de nastere si buletinul de identitate. Are pasaport ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate ramona1990 ramona1990 Bună ziua as vrea sa mă ajutați, mama mea locuiește la tara la tatăl meu acesta nu vrea sa o ia în spațiu, buletinul mamei a expirat de anu ... (vezi toată discuția)
Urgent - pierdere certificat nastere, buletin expirat ramoducu ramoducu buna ziua..e o chestiune complicata si nu stiu cum se procedeaza..locuiesc in straintate cu logodnicul meu de 2 ani..nu mi-a putut face acte din cauza ca ... (vezi toată discuția)