avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Negocierea contractelor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Negocierea contractelor

Conform dispozitiilor legii civile partile sunt obligate sau este doar indicat sa actioneze cu buna-credinta la negocierea si incheierea contractelor?
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 16:24, 2 Iulie 2015
Buna ziua!
Conform prevederilor art. 1183, alin 4 din Noul Cod Civil, "Partea care iniţiază, continuă sau rupe negocierile contrar bunei-credinţe răspunde pentru prejudiciul cauzat celeilalte părţi. Pentru stabilirea acestui prejudiciu se va ţine seama de cheltuielile angajate în vederea negocierilor, de renunţarea de către cealaltă parte la alte oferte şi de orice împrejurări asemănătoare"

Am ales acest exemplu pentru a fi cat mai clar faptul ca buna credinta in negocierea si incheierea contractelor reprezinta o obligatie a partilor si nu o recomandare de conduita.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea ccm Alice-Manuela Alice-Manuela Vechiul CCM prevedea o anexa in care erau convenite grile de salarizare pentru fiecare categorie de personal.Suntem in stadiul negocierii noului CCM iar ... (vezi toată discuția)
Clauza confidentialitate andreeababy andreeababy Buna seara, Exista vreo prevedere legala despre clauza de confidentialitate? Am un contract de prestari servicii hoteliere semnat intre hotel si agentie de ... (vezi toată discuția)
Oferta art. 1188 ncc ContSters371700 ContSters371700 Stie cineva, oferta de a contracta da nastere unei inalienabilitati subintelese ca in cazul pactului de optiune?#-o (vezi toată discuția)