avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... daune RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

daune RCA

Am fost implicat intr-un accident rutier, iar acum cealalta parte nu este multumita de despagubirea acordata de asigurari. Daca ma da in judecata pot cere sa i se calculeze viteza cu care circula, pentru a demonstra ca dauna i se datoreaza in parte si lui? In dosarul de la Politie exista schita accidentului si distanta de franare masurata de politie. desi eu am fost considerat vinovat, mi s-a spus de fata cu el ca daca il dau in judecata i se va calcula viteza si probabil va fi culpa comuna. Nu mi se pare corect ca in aceste conditii sa imi mai ceara bani, stiind ca a circulat cu mai mult de 50 km/h in localitate. Pot avea acces la datele de la politie in caz de judecata?
Cum pot proceda? Il cred pe cuvant cat cheltuie si ii dau banii? Asa imi poate cere oricati bani?
Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:37, 8 Iulie 2009
Daca va solicita bani drept despagubire, o poate face numai prin instanta, iar in acest caz veti putea solicita instantei administrarea tuturor mijloacelor de proba admise de lege, inclusiv depunerea in copie a dosarului contraventional incheiat de Politia rutiera si a dosarului de daune incheiat de asigurator. ;)
De cerut stabilirea vitezelor de deplasare ale vehiculelor o puteti face, dar nu se stie daca se pot determina. Adica, nu se stie daca sunt cunoscute toate elementele necesare acestei determinari. Lungimea unei urme de franare nu este, in unele cazuri, suficienta.
Numai bine!!!!
Schitele politiei nu sunt suficiente? Ce ar mai trebui?
Ce pot face in acest caz?
:offtopic: Va rog sa va editati mesajele. Nu mai scrieti mesaje consecutive.

Alte discuții în legătură

Legislatie si procedura in cazul accidentelor rutiere cu victime ! Roland Mindrila Roland Mindrila In cazul in care sunteti implicati intr-un accident soldat cu victime, fie numai cu raniri usoare sau vatamari usoare, nu modificati pozitia vehiculului pina ... (vezi toată discuția)
Franarea de 22.5 m florinshopu florinshopu intro dupa amiaza de august circuland pe o str di bucuresti cu soarele n in fata mea orbit mai mult, mia sarit un copil de 8 ani in fata masini .am franat si ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie, pieton-victima decedata, lipsa fotografii judiciare de la fata locului!!! Jeni2015 Jeni2015 Buna ziua. Solicit o parere competenta in legatura cu urmatoarea problema. Faptele sunt urmatoarele: Accident de circulatie petrecut in ianuarie 2012, in urma ... (vezi toată discuția)