avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legea126/2014
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legea126/2014

Sunt in concediu pentru cresterea copilului incepand cu luna mai,
incepand de la 1 iulie am revenit la serviciu cu contract de 4 luni ,jumatate de norma
cu salariu minim.In conditile in care o sa realizez sub 3000 lei venit supus impozitari (legea126/2014) in acest an calendaristic,exista vreo sansa sa am probleme cu indemnizatia,intreb acest lucru deoarece din discutia cu cele de la ANPIS, mi s-a spus ca inca nu se stie sigur cum se aplica aceasta lege si daca o fac,o fac pe raspunderea mea.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:20, 2 Iulie 2015
1. Cand a aparut Legea 126/2014 scria acolo ca in 30 de zile trebuie modificate si Normele de aplicare a OUG 111/2010.

2. Acest lucru mnu s-a intamplat pana acum si de aceea sunt atatea nedumeriri si pentru nopi si pentru AJPIS din toata tara.

3. - Dar OUG 111/2010, asa cum este modificata de legea 126/2014, spune ca pe perioada de CCC puteti obtine venituri de pana la 3.00 lei pe an calendaristic.
- In Normele modificate ar trebui sa fie precizat daca aceste venituri pot fi obtinute de la acelasi angajator (unde ati suspendat CIM) sau din alta sursa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cresterea a copilului+venituri suplimentare? ana_iordache ana_iordache Se poate primi indemnizatiea de crestere a copilului daca se realizeaza si alte venituri?Am vechime de 1 an de zile, insa detin o intreprindere individuala, si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - venituri din drepturi de autor sub 3000 lei/an medellin medellin Buna ziua sotia mea, studenta la zi la o facultte de stat, urmeaza sa depuna dosarul pentru indemnizatia de crestere copil pentru 2 ani. Din 2014 lucreaza ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului berescu_laura berescu_laura buna ziua!Am o interprindere individuala si sunt insarcinata..As vrea sa stiu daca trebuie sa imi suspend activitatea pentru a beneficia de alocatia de ... (vezi toată discuția)