Anaidm a scris:
O persoana care se considera parte vatamata a depus o plangere penala, pt. abuz in serviciu pe motiv ca am refuzat sa-i inregistrez un contract de arenda la primarie. Dar pe aceeasi suprafata de teren exista un contract de arenda inregistrat si care este in derulare, fara a fi reziliat, pe cale amiabila sau in instanta, arendatorul refuzand incetarea contractului. Reclamantul ulterior si-a retras plangerea, dar organul de politie inca continuie sa faca cercetari. Este normal, nu se aplica prevederile art.158 din NCP si art. din NCPP ?
Ce inseamna "am refuzat sa-i inregistrez un contract"? Dvs. sunteti in pozitia de a decide inregistrarea sau neinregistrarea unui contract? Sau i-ati primit cererea si i-ati raspuns ca deoarece... etc., contractul nu se poate inregistra? Sau snuteti acel mic functionar de la ghiseu care primeste, sau nu primeste, un document, dupa cum "vrea muschii lui", de care suntem satui? Fiindca multa lume se plange ca, la politie, la casa de pensii, etc., nu stiu cine nu a vrut sa-i inregistreze cererea.
Deci daca nu ati urmat procedura corecta, cand petentul a solicitat inregistrarea, chiar daca in final s-a convins ca cererea lui nu era eligibila, va faceti vinovat de abuz in serviciu, cu varianta mai blanda de "neglijenta in serviciu".