In 2010 o "institutie" a afisat la sediu o lista, reprezentand un anunt colectiv de instiintare in care m-am regasit si eu cu un debit de 2.160 lei (906 lei contributie, 1.254 lei penalitati si dobanzi) provenit din venituri obtinute din chirii in perioada 2005-2006. Am achitat baza si o parte din penalitati, am ramas cu o restanta la penalitati de 601 lei, in 2012 am primit un titlu executoriu de aceasta data de la "institutia care a preluat" pentru suma de 19 lei, mentionez ca eu nu am mai obtinut venituri din cedarea folosintei bunurilor din 2006,si nici alte venituri, doar salariale . M-am prezentat la "ultima institutie mentionata", mi-au explicat ca ei au preluat de la CNSAS, in evidenta figuram si cu debitul din penalitati mentionat mai sus de 601 lei. Intrebarea mea este; care este termenul de prescriere?
Multumesc!
5 ani de zile ,incepand cu 1 ianuarie al anului urmator stabilirii obligatiei de plata.
Insa prin emiterea deciziilor periodic prescriptia poate sa nu mai actioneze niciodata.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.