avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributia la CASS.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributia la CASS.

In 2010 o "institutie" a afisat la sediu o lista, reprezentand un anunt colectiv de instiintare in care m-am regasit si eu cu un debit de 2.160 lei (906 lei contributie, 1.254 lei penalitati si dobanzi) provenit din venituri obtinute din chirii in perioada 2005-2006. Am achitat baza si o parte din penalitati, am ramas cu o restanta la penalitati de 601 lei, in 2012 am primit un titlu executoriu de aceasta data de la "institutia care a preluat" pentru suma de 19 lei, mentionez ca eu nu am mai obtinut venituri din cedarea folosintei bunurilor din 2006,si nici alte venituri, doar salariale . M-am prezentat la "ultima institutie mentionata", mi-au explicat ca ei au preluat de la CNSAS, in evidenta figuram si cu debitul din penalitati mentionat mai sus de 601 lei. Intrebarea mea este; care este termenul de prescriere?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 09:37, 4 Iulie 2015
5 ani de zile ,incepand cu 1 ianuarie al anului urmator stabilirii obligatiei de plata.
Insa prin emiterea deciziilor periodic prescriptia poate sa nu mai actioneze niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pe venit din chirii pensionar cu handicap dodoambra dodoambra Buna ziua, Am o intrebare. Un pensionar cu pensie de boala in cuantum de 500 lei/luna si certificat de handicap grupa GRAV datoreaza contributia de sanatate ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de asigurat maria_b54 maria_b54 Dorind sa obtin o adeverinta de asigurat de la Casa de Asig. de sanatate din Str. Gheorghe Titeica nr. 142 am avut surprinza sa constat ca nu pot obtine acea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de sanatate Mviorica Mviorica Revin cu o nelamurire.Am venit din cedarea folosintei bunurilor si nu am platit asigurarea medicala,asi dori sa stiu daca o platesc pana la 31 dec 2011 o sa ... (vezi toată discuția)