avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scoaterea din evidenta a masini de la primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scoaterea din evidenta a masini de la primarie

Am cumparat recent o masina ,am avut accident ,am primit dauna totala la masina si am ramas cu masina acasa ,ca sa pot sa iau bani pe dauna totala ,a trebuit sa trec masina in evidenta primariei (am facut doar act de vanzare-cumparare ,masina e inmatriculata pe numele fostului proprietar) ,si am vandut masina ,dar nu am putut sa fac act de vanzare-cumparare ,a ramas sa ma gasesc cu cumparatorul saptamana viitoare si sa fac ,vreau sa intreb ,ca sa scot masina din evidenta primariei ,am nevoie doar de act de vanzare cumparare ,sau imi mai trebuie si cartea masini ,masina nu vreau sa o radiez ,asta e problema fostului proprietar ,eu doar doresc sa o scot din evidenta primariei de pe numele meu ,sa nu mai am nici o treaba cu ea ,mai exact cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Candel , utilizator 09:55, 7 Iulie 2015

Ce doriti dvs nu se poate
,masina nu vreau sa o radiez ,

Daca ati vandut masina ati completat rubrica specaila de pe talon?
Sustinerile dvs sunt contradictorii
Initial afirmati
Am cumparat recent o masina....a trebuit sa trec masina in evidenta primariei (am facut doar act de vanzare-cumparare

Daca ati incheiat contract de vanzare cumparare cu vanzatorul si ati trecut bunul mobil la fisc pe rolul dvs,in baza acestuia solicitati radierea de pe rolul dvs fiscal al bunului mobil
Si ca sa o scot de pe rolul meu fiscal al bunului mobil cum ati spus ,ce acte am nevoie mai exact?
Si nu am completat nici o rubrica ,nici cand am cumparat-o ,nici cand am vanduto ,singurul act care sa facut a fost cel de vanzare cumparare
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
Candel, utilizator
Conform dispozitii in vigoare,la instrainarea bunului mobil,este obligatoriu de completat rubrica "Instrainat catre...la data de ...semnatura..."aflata pe pag 5 a certificatului de inmatriculare,rubrica care se completeaza de catre vanzatorul bunului mobil
Pentru radiere de pe rol fiscal sunt necesare contractul de vanzare cumparare si fisa de inmatriculare/transcriere vehicule cu datele completat la rubrica A cumparator si la rubrica D fostul detinator=vanzator
Am fost la asigurarea care mi-a dat dauna totala si am primit o copie dupa cererea de despagubire ,semnat si stampilat cum ca a fost dauna totala ,am fost la primarie si mi-a radiat masina de pe numele meu ,se pare ca nu a fost nevoie de cartea masini.
Va multumesc pentru promptitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina inmatriculata pe romania dar mentionat in certificat ca a fost instrainata. ovidiu_xxl2006 ovidiu_xxl2006 Buna seara tuturor. Am si eu urmatoarea problema; am vandut masina mea la schimb cu o alta masina zilele acestea. Cel care mia vandut masina nu era ... (vezi toată discuția)