avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Vanzarea unei carti. sunt proprietar de librarie, am ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Vanzarea unei carti. sunt proprietar de librarie, am vorbit cu un scriitor.

ipoteza: sunt proprietar de librarie, am vorbit cu un scriitor care ar dori sa ii vand cartea in libraria mea. cum procedez? doresc sa castig de pe urma vanzarii cartii.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:13, 2 Iulie 2015
De la scriitor pana la librar, mai exista editura. Cartea exista, a fost editata?
da, cartea a fost editata.:)
Editata pe banii cui? Intre scriitor si editura exista un contract sau editura i-a pus scriitorului cartile in brate sa le vanda singur?
Editata pe banii scriitorului. Intrearea mea..ar fi cum pot avea de castigat ca si librar in toata ecuatia?
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
costystanescu, utilizator
Achizitionati cartea cu contract si borderou achizitie de la persoana fizica, la un pret mai mic decat pretul de raft. Diferenta o opriti dvs. Va fi problema pentru scriitor cu declararea veniturilor, dar si pentru dvs. daca sunteti platitor de tva. Ideal era sa achizitionati cartea de la editura, dar ma rog, dvs. stiti ce-i acolo.

PS ...presupunand ca scriitorul nu va poate face factura, daca va face, este f bine.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pentru romanul aflat in librarii bianca_17 bianca_17 Bună ziua! Apelez la dumneavoastră în cazul unei probleme foarte delicate pe care nu ştiu să o gestionez. Sunt minoră şi am publicat un roman, însă ... (vezi toată discuția)
Referitor la vanzari de carte ca autor si persoana fizica. sintem ... jb2016 jb2016 Referitor la Vanzari de carte ca autor si persoana fizica. Sintem doi autori de carte tehnica, pe care le-am aditat, tiparit si platit la Edituri ... (vezi toată discuția)
Oare mai sunt sanse? ioana.achim ioana.achim Buna, numele meu este Ioana si as vrea sa va cer parerea in legatura cu ce inseamna sa scrii o carte..... de cand ma stiu scriu.... insa nu am considerat ca ... (vezi toată discuția)