buna ziua
-sunt nascut in 21 feb 1953
-in data de 4 martie 2015 m-am pensionat - pensie anticipata partial cu 30 % penalizare
-am avut o adeverinta de grupa 1 pentru 5 ani si 7 luni , dar deoarece a fost sub 6 ani nu mi-a redus virsta de pensionare, chiar daca mi-a fost luata in considerare la casa de pensii
-in data de 22 iunie a aparut legea 155 / 2015 care spune ca se poate reduce virsta de pensionare si cu adeverinte de grupa 1 sub 6 ani
-conform acestei legi ( 155/2015 ) am dreptul la 2 ani si 6 luni reducere la virsta de pensionare , adica in septembrie pot sa ptrimesc pensia intreaga
- va rog sa-mi spuneti daca sunt in drept sa solicit la casa de pensii sa-mi modifice incadrarea pensiei anticipate partial in aceste 2 luni ( iulie si august ) ... in sensul reducerii penalizarii de 30 % la valoarea corespunzatoare pentru 2 luni de pensie anticipata partial ... adica pentru aceste 2 luni pe care le mai am pina la pensia normala
-din cate am vazut eu ( este posibil sa nu fi vazut bine ) .. penalizarea la 2 luni de pensie anticipata partial este de 0.5 % ....
- in cazul in care am dreptate, iar casa de pensii refuza demersul meu , va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac sa-mi cistig drepturile
- va multumesc anticipat
x_mihai@yahoo.com
Penalizarea pentru 2 luni de anticipare este de 1,5%.
Depuneti o cerere de revizuire pentru aplicarea prevederilor legii 155/2015.
Cererea sa fie insotita de un cupon de pensie si o copie dupa B.I.(C.I.).