avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere proces la 2 ani dupa ce s-a produs o paguba
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere proces la 2 ani dupa ce s-a produs o paguba

Buna seara,

Va scriu pentru a cere cateva lamuriri in legatura cu o problema care persista si pare ca nu are final.
In Octombrie 2013 apartamentul unde locuiesc parintii mei a fost inundat deoarece vecina din apartamentul de la etajul superior a taiat teava de la conductele de incalzire pausal, in schimb, omitand sa o sigileze deoarece nu era intrerupta din subsol sau de la etajele inferioare. Cand s-au facut probele la instalatie, apartamentul parintilor mei a fost inundat. Nu ne-am dat seama imediat pentru ca probele au avut loc destul de tarziu dar dimineata am gasit parchetul ud in tot apartamentul parintilor.
Persoana respectiva a fost alertata (nu locuieste nimeni in apartamentul de deasupra) si ni s-a promis ca apartamentul parintilor va fi zugravit si covoarele spalate.
In tot acest timp care s-a scurs nu am auzit/vazut nicio despagubire sau interes din partea vecinilor care au cauzat prejudiciul iar parintii mei spun ca nu vor sa faca rau unui vecin ...din varii motive.
As dori sa stiu daca pot deschide un proces in legatura cu acel incident chiar daca a trecut atat de mult timp. La momentul respectiv nu a fost depusa nicio plangere oficiala.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: valyclau , utilizator 01:33, 4 Iulie 2015
Proces civil se poate deschide dupa 2 ani.
valyclau a scris:

As dori sa stiu daca pot deschide un proces in legatura cu acel incident chiar daca a trecut atat de mult timp. La momentul respectiv nu a fost depusa nicio plangere oficiala.

Aveti la dispozitie 3 ani de la data faptei respectiv pagubei, sau de la data cand ar fi trebuit sa cunoasteti paguba.
~ Conținut șters la cerere ~
YSL a scris:

, cât și pe cel care răspunde de ea.

Da, ai dreptate !

Alte discuții în legătură

Inundatie vecini.... princess_daiana princess_daiana buna ziua...am cumparat un apartament la etajul 3 si in acest moment este in curs de renovare...muncitorii am incercat sa taie o teava de la vechea incalzire, ... (vezi toată discuția)
Inundatie vecini ContSters289489 ContSters289489 Buna ziua , Am cumparat un apartament la etaj 3 intr-un bloc de 4 etaje. Chiriasii de sus ma inunda sistematic de fiecare data cand folosesc baia, adica am o ... (vezi toată discuția)
Ce poate sa-mi faca? ContSters308178 ContSters308178 Ieri copii sau jucat in baie si a curs putina apa la vecina. Pina a venit ea noi am sters si era uscat. nu are martori ca vecinii erau la biserica la noi ... (vezi toată discuția)