avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul crestere copil

Buna ziua!Va deranjez si eu cu o problema… in anul scolar 2014-2015 am fost angajata la scoala pe perioada determinata( 31 aug 2015).In contractul de munca mai exista si mentiunea pana la revenirea titularului pe post.La data de 2 martie am intrat in concediul de maternitate(2 martie-7 iulie 2015) iar pe data de 24 martie am nascut.Titulara s-a intors pe post in 12 aprilie. Contractul meu a incetat la data venirii titularei pe post, iar eu sunt inca in concediu postnatal pana pe data de 7 iulie... de la scoala mi s-a spus ca nu pot sa-mi dea actele necesare pentru a intra in concediul pentru cresterea copilului...ce as putea sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters363911 , utilizator 12:54, 6 Iulie 2015
aprilie-august 2014 am fost angajata in cadrul aceleiasi unitati ca profesor suplinitor tot pe perioada determinata...de la scoala mi s-a zis ca voi primi decizie de incetare a CIM si nu pot intra in ccc deoarece doar cu decizie de suspendare poti beneficia de concediu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2015
ContSters363911, utilizator
1. Veti beneficia de CCC si indemnizatia aferenta chiar daca va inceteaza contractul individual de munca (CIM).

2. Conditia pentru a beneficia de CCC este sa fie suspendat sau incetat CIM adica sa nu mai beneficiati de venituri salariale de la acel loc de munca.

3. Unitatea scolara in care lucrati trebuie sa va completeze si elibereze adeverinta tip (Anexa nr. 2) cu veniturile nete pe cele 12 luni, pana la data incetarii CIM.

4. - Daca pe 7 iulie este ultima zi de concediu de maternitate atunci cu data de 8 iulie solicitati indemnizatie pentru CCC.
- Actele se depun la Primarie in termen de 60 de zile de la data incetarii concediului de maternitate.

5. - La dvs. a incetat CIM din aprilie si dvs. ati continuat sa duceti certificatele medicale la angajator care nu le mai poate plati de la data incetarii CIM.
- Trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj sau sa depuneti certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).

6. - Dar pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC nu conteaza ce statut aveti dupa data nasterii copilului.
- Mergeti si depuneti actele la Primarie cat mai repede pentru a primi si indemnizatia mai repede.

Va multumesc frumos pentru lamuriri.
Nu va suparati revin cu inca o intrebare...la dosarul de CCC se cere anexa 2+ decizia de suspendare a activitatii emisa de angajator, dar daca mie mi-a incetat contractul dupa nastere ca urmare a intoarcerii titularului pe post nu pot decat sa anexez decizia de incetare a activitatii pentru ca am fost angajata pe perioada determinata...Conditia aceasta se adreseaza doer celor care vor reveni pe post dupa CCC?
1. Dvs. anexati decizia de incetare a CIM.

2. Decizia de suspendare a CIM o depun cei care la data solicitarii CCC au un CIM valabil (fie ca este pe perioada determinata fie pe nedeterminata)

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am nascut in urma cu patru saptamani. Sunt in concediul de 126 de zile, care il am pana pe data de 6 aprilie. Trebuie sa depun cererea la angajator ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? flore_inger flore_inger Buna ..am si eu o intrebare....In data de 2 septembrie 2013 m-am angajat..Mi-au facut contract pe o luna.Apoi mi-au facut pe 6 luni pana in 1 aprilie 2014.Azi ... (vezi toată discuția)