avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxarea inversa cu TVA la vanzarea de terenuri ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxarea inversa cu TVA la vanzarea de terenuri construibile

O persoana fizica vinde un teren construibil, deci taxabil cu tva 24% , pentru ca nu este persoana impozabila ar putea stipula in contractul de v-c o taxare inversa?Cumparatorul este cel care va achita tva, el fiind interesat sa-l si deduca ulterior.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mirela Stanga , Contabil 14:08, 17 Iulie 2015
Sunteti persoana impozabila? Ati mai desfasurat operatiuni in anul curent care sa va califice la persoana impozabila? Daca nu, deşi în principiu operaţiunea nu ar fi scutită de taxă conform art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal, indiferent de valoarea livrării, dacă persoana fizică nu realizează şi alte operaţiuni pentru care ar deveni persoană impozabilă
în cursul anului ...., această operaţiune este considerată ocazională şi persoana fizică nu ar avea obligaţia înregistrării în scopuri de taxă.


Condiţia obligatorie pentru aplicarea taxării inverse este ca atât furnizorul, cât şi beneficiarul să fie înregistraţi în scopuri de TVA conform art. 153 CF. Dar oricum nu se poate aplica pt vanzare teren. Vedeti art 160 CF: [ link extern ]


Vedeti mai multe aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc pentru ajutor si raspuns, imi cer scuze, azi am intrat pe avocat.net , am fost in concediu.
Mii de multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)
Tva 5% la teren? Robert101 Robert101 In cazul unui[u] contract de colaborare in vederea construirii[/u], intre o persoana fizica - care detine terenul si urmeaza sa primeasca banii pe teren la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna dimineata! Societatea doreste sa vanda un teren dobandit de la o persoana fizica in anul 2008. Cum facturam avand in vedere ca in certificatul de ... (vezi toată discuția)