avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru amenda rovinieta din 2012
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru amenda rovinieta din 2012

Buna ziua, vineri in data de 03.iulie.2015 am gasit in cutia de scrisori o somatie de plata pentru 2 amenzi de rovinieta in 2 zile consecutive (nu merg fara taxe platite dar nici nu mai pot dovedi dupa 3 ani...) din iunie 2012. Trebuie sa platesc 56 euro pentru cele 2 amenzi si 467,06 lei cheltuieli de executare silita!
Pana acum nu am primit acasa nicio instiintare de amenda pentru rovinieta, iar acum nu pot verifica/dovedi daca am avut sau nu rovinieta in perioada respectiva.
Ce pot face pentru anularea acestor cheltuieli de executare silita in primul rand, si pentru anularea uneia dintre amenzi?
Dosarul de executare are data de 29,06,2015. Plicul a fost depus de ei la posta pe 30,06 si primit de oficiul postal din zona in care locuiesc in data de 01,06. Am inteles ca am 5 zile pentru a depune contestatie, deci luni trebuie sa fac asta.
Ma poate ajuta cineva cu un model de contestatie? Eventual cu un sfat.
Consider ca trebuie sa platesc cand gresesc, dar in situatia de fata nu ma pot apara, nu pot nici macar verifica daca am gresit sau nu!

Va multumesc si va doresc o duminica frumoasa.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 15:17, 6 Iulie 2015
Verificati temeinic natura amenzii achitate de dvs
Probabil dvs ati achitat amenda principala,nu ci si acea complementara de 28 euro !
Model plangere contraventionala impotriva PV rovinieta gasiti pe site,pe care il personalizati
Anterior eventualei plangeri in instanta,verificati responsabil suma achitata,pentru a nu va confrunta cu situatia ca plangerea sa fie respinsa...
Contestație la executare și suspendarea executării silite și a tuturor actelor dispuse -cheltuielile cu executarea (ale executorului ) și a amenzii pt. rovinietă. care având semnătura electronică este nulă Vedeți să fiți în termen/
@ilamic43

Atentie sporita la sfaturi
Autorul topicului precizeaza concret
nu mai pot dovedi dupa 3 ani...) din iunie 2012.

La data respectiva nu opera dispozitia invocata de dvs si care nu opereaza retroactiv !
Mulțumesc de sfat dar,,,,,,,,,,,
Deoarece nu se poate dovedi că a primit pv. contravenție se face o cerere de repunere în termen , și contestație la executare și suspendare.
Având în vedere că doar acum a primit pv. de amendă- pentru o faptă săvârșită în 2012 , acest pv. este deja nul deoarece trebuia trimis în termen de 6 luni de la data săvârșirii contravenției.
Pe de altă parte, trebuie dovedit că acel pv. a fost trimis, afișat iar pe de altă parte o nelegalitate poate fi constatată orișicând - respectiv și în 2023 și în prezent, era obligatorie semnătura olografă. În al 3-lea rând ar interveni inegalitatea dintre cetățeni- unul plătește și celălalt nu plătește, pentru aceeași faptă -nesemnarea olografă, care era obligatorie (dar nu exista RIL) și în anul 2012. Să dovedească și agentul că a afișat , depus, trimis pv. în termen de 6 luni!!!!!!!!!!!!!.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Nu am achitat amenda pana acum pentru ca nu am stiut de ea.
Procesele verbale sunt copie conform cu originalul si nu au semnatura, au doar 2 stampile mici rotunde pe care scrie "centrul de studii tehnice rutiere si informatica bucuresti".
O sa depun contestatie la PV si contestatie la executarea silita.

Va multumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita cnadnr CristianPCristian CristianPCristian Buna ziua, In urma cu 3 luni am primit in cutia postala o instintare de executare silita pentru neplata celor 28 euro catre cnadnr, in urma unei amenzi de ... (vezi toată discuția)
Repunerea în prescripție extinctivă lucianaurelian lucianaurelian Bună ziua! Am și eu următoarea speță în 2012, mai, am luat o amendă la rovinietă. Am plătit atunci amenda da nu și despăgubirea. În februarie ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata amenda rovinieta S_Cristina S_Cristina Buna ziua, Am primit o scrisoare de executare silita pentru neplata rovinietei la data de 14.04.2014. La data de 12.05.2011 a fost intocmit procesul verbal ... (vezi toată discuția)