avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru neplata amenda rovinieta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru neplata amenda rovinieta

Buna ziua,

Am primit o scrisoare de executare silita pentru neplata rovinietei la data de 14.04.2014. La data de 12.05.2011 a fost intocmit procesul verbal de contraventie savarsita in data de 26.11.2010. Nu mi s-a adus la cunoştinţă de existenţa acestui procesului verbal de constatare decat atunci cand am primit aceasta executare silita.
In executarea silita se cere plata a 28 de euro(taxa de rovinieta) si 460 lei cheltuieli de judecata .
Va rog sa imi spuneti daca este corecta Legea nr.188/2000 art.39(1) lit.1 republicata conform careia cheltuieli de judecata nu pot depasi 10% din valoarea creantei si daca de asemenea daca se aplica O.G. nr. 2/2001 Art. 14 – (1), aici nu inteleg daca cele 30 de zile sunt cele de la data la care se completeaza procesul verbal sau din momentul savarsirii infractiunii.
Am cerut din partea Firmei care m-a executat P.V. depus la dosar din care sa reiasa ca mi-a fost trimis acasa si am luat la cunostinta de existenta amenziii. Mi-a fost trimisa o copie a PV cu un martor din Loloiasca, desi eu am domiciliul in Ploiesti. Cum se stabilesc acesti martori ?
Am depus o contestatie la Judecatoria Targoviste, si am primit o rezolutie prin care mi se cere: CNP, sa achit taxa de timbru (desi inital cand am sunat la Judecatorie mi s-a spus ca nu se achita nicio taxa), sa precizez obiectul cererii de chemare in judecata in sensul de a mentiona daca formulez si plangere impotriva PV de contraventie si daca da, sa indic motivul plangerii, sa depun copie conforma cu originalul de pe somatie, sa conformez cu riginalul inscrisurile atasate contestatiei si sa le depun in 2 exemplare, conforme cu originalul.
Credeti ca pot anula acest proces verbal sau pot achita doar taxa de rovinieta?
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
S_Cristina, utilizator
Instanta a calificat cererea dvoastra ca fiind plangere contraventionala si de aceea v-a cerut sa precizati acest fapt. Daca sunteti deja executat inseamna ca trebuie sa formulati si cerere de repunere in termenul de formulare a plangerii respective, intrucat aveati termen 15 zile. Taxa de timbru este de 20 lei.
Sau poate ati formulat contestatie la executare silita si, motivand prin lipsa comunicarii amenzii, probabil instanta a interpretat ca ati formulat si plangere contraventionala.
Cel mai bine ar fi sa contactati un avocat, caruia sa ii prezentati actele si sa va ajute in demersurile incepute de dvoastra.
deci sa inteleg ca in cazul in care se primeste p-v odata cu somatia de executare, trebuie formulata atat contestatie la executare, cat si plangere contraventionala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru amenda rovinieta din 2012 siner siner Buna ziua, vineri in data de 03.iulie.2015 am gasit in cutia de scrisori o somatie de plata pentru 2 amenzi de rovinieta in 2 zile consecutive (nu merg fara ... (vezi toată discuția)
Proces verbal fara semnatura olografa 2014 17gil 17gil Buna ziua, Un proces verbal de constatare a contraventiei (lipsa rovinieta) intocmit la data de 04.08.2014 fara a avea semnatura olografa mai poate fi ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala sau contestatie la executare? chucky chucky speta : p-v necomunicat in termen de 30 zile. invocarea prescriptiei executarii sanctiunii pe calea plangerii contraventionale sau contestatie la executare?:) (vezi toată discuția)