avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua,

Am intalnit o situatie noua si nu stiu cum este corect, va rog sa ma ajutati.
O persoana si-a depus demisia dar incepand cu ziua urmatoare nu a mai venit la servici ( in cele 20 zile de preaviz).Il pot pune nemotivat ( fara a opera si in revisal) sau fara plata pana cand se termina preavizul ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 5 Iulie 2015
In CFP nu-l puteti ponta ca nu aveti cerere de solicitare din partea acestuia.

Il pontati absent nemotivat pana la expirarea preavizului sau angajatorul renunta total la preaviz.(art.81 alin.7 C.mun.).

art.51 C.mun.
..
(2) Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Suspendarea contractului individual de munca in temeiul art. 51 alin.2 C.mun. este facultativa pentru angajator.
Daca il pontez nemotivat nu sunt obligata sa intrunesc comisia de disciplina pentru a-i face o adresa de prezentare la servici ?
Nu aveti o astfel de obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie suspendare ileana-maia ileana-maia buna ziua, este obligatoriu sa se faca decizie de suspendare si sa se opereze in revisal, pentru un salariat care a absentant nemotivat 2 zile? se poate ... (vezi toată discuția)
Suspendare absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Este obligatorie suspendarea in Revisal pentru absente nemotivate?Sau este suficienta doar pontarea cu nemotivat si incetarea cu 61 a in cazul in care nu se ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru absente nemotivate mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata si-a dat demisia incepand cu 29.10.2015. Angajatorul i-a cerut sa stea in perioada de preaviz, dar acesta nu doreste. Cum procedez? Ii ... (vezi toată discuția)