avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate iesi din tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate iesi din tara?

Se poate iesi cu minorul din tara daca mama, prin hotarare irevocabila si definitiva, are custodia minorului, iar tatal a renuntat la vizite? Ii trebuie ceva de la tata sau poate iesi doar cu hotararea si pasaportul minorului ?
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2015
Mado81, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:28, 5 Iulie 2015
Mama poate iesi fara probleme, cu minorul, din tara.

Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - in urmatoarele cazuri:

- este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;

[ link extern ]
Daca este custodie comuna trebuie acordul tatalui.
Doar daca are custodie exclusiva nu ii trebuie acordul tatalui.
Din ce an e hotararea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Minor care paraseste in vacanta tara Oana Gabriela Oana Gabriela As dori sa stiu daca un minor este incredintat mamei, poate parasi tara impreuna cu mama fara acordul notarial de la tata si baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)
Trecerea granitei cu copii minori ContSters141938 ContSters141938 Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie ... (vezi toată discuția)