avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cass platit de catre locatari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cass platit de catre locatari

Buna ziua,...intrebarea mea este;cine trebuie sa plateasca contributiile la stat pentru salariile celor din comitetul blocului,respectiv;presedinte,administrator.pres.cenzor?multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:50, 6 Iulie 2015
kikke a scris:
pentru salariile

Angajatorul !
Contributiile sunt achitate de catre angajator=asociatia de proprietari,care repartizeaza c/v salarii tuturor proprietarilor in listele lunare de intretinere
adica, locatarii?nu ar trebui sa plateasca fiecare din cat primeste ?eu imi platesc singura contributiile la stat , din salariul meu,ce lege spune sa plateasca locatarii?noi le platim salariu,deja...
Angajatorul plateste o parte din contributii, salariatul cealalta parte, insa obligatia retinerii si varsarii sumelor revine Angajatorului (indiferent cine este, fie ca este firma, fie ca este o Asociatie de locatari, fie ca este o persoana fizica, nu conteaza asta), practic, in concret, Angajatorul unui salariat cu contract individual de munca calculeaza si plateste contributiile.

Nu stiu ce activitate desfasurati dvs. in exemplul dat si cum va platiti dvs. singura contributiile daca sunteti salariata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri obligatorii asociatie proprietari... Andreeas07 Andreeas07 buna ziua...as dori sa stiu si eu ce fonduri sunt obligatorii pentru a fii platite de catre locatari pentru asociatia de proprietari...??? (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari ginacosti ginacosti Va rog sa-mi spuneti daca presedintele unei As.de Proprietari poate sa preia din atributiile administratorului care este femeie,problemele de mici ... (vezi toată discuția)
Cor presedinte asociatie ion damaschin ion damaschin Buna seara, Va rog i-mi puteti comunica ce cod COR are presedintele asociatiei de locatari? Va multumesc! (vezi toată discuția)