avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii modificare salariu la mijlocul lunii -urgent
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

modificare salariu la mijlocul lunii -urgent

Buna ziua.
Patroana firmei unde imi desfasor activitatea a dispus modificarea salariului brut si a timpului de lucru pentru un angajat incepand cu 16.06.2009. Inspectorul de personal a intocmit act aditional, fara sa se gandeasca si la restul implicatiilor (calcul stat si declaratii pe care eu trebuie sa le intocmesc). I-am explicat patroanei ca aceste modificari se fac de la inceputul lunii, dar sustine ca asa a lucrat cu predecesorii mei, si sa ii arat legea unde scrie ca nu poate sa modifice de la jumatatea lunii. In codul muncii nu am gasit specificat. Va rog, urgent ajutor.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 13:54, 3 August 2009
nu o sa gasiti nicaieri o prevedere in care sa se specifice data de la care poate interveni modificarea unor clauze din CIm.
stiu ca este greu de calculat dar,,,,,,,,,,,
nu e vorba numai de calculat. problema este si la declaratiile care se intocmesc
1. modificarile sunt corecte
2. banuiesc ca este vorba de o scadere a salariului si a timpului de munca, caz in care intradevar este mai dificil de a calcula salariul ( totul depinde se softul utilizat)
Daca s-a modificat numai timpul de lucru (contractul a devenit cu timp partial si salariul tarifar orar a ramas acelasi) se imulteste numarul de ore lucrate cu salariul tarifar si rezulta brutul folosit in decl.
Daca a scazut si salariul tarifar orar, calcul se poate face in 2 moduri:
a) se foloseste noul salar tarifar orar si pt diferenta sa adauga o compesatie - caz in care in decl se va trece timp partial
b) se foloseste vechil salara tarifar iar diferenta se pune pe salar necuvenit - caz in care in decl se va trece timp partial din luna urmatoare.

Spor la treaba
:)
A crescut salariul brut, iar timpul s-a modificat la 8 ore fata de 4 ore.
calculati salar tarifar orar x numar ore lucrate iar diferenta in plus pe compensatii sau diferenta in minus pe salar necuvenit. La CAS il declarati cu program normal de lucru

Alte discuții în legătură

Salariu minim cim cu 8 ore/lunã MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, Vă rog frumos dacă mă puteţi ajuta la modul de calcul la salariul minim de încadrare pentru o persoană care lucrează 2 ore/zi, 8 ... (vezi toată discuția)
Tariful orar acord pentru 2010 Laura Vasilescu Laura Vasilescu Bună ziua, Conform prevederilor legale, tarifarul orar la acord rezultă din împărțirea salariului de încadrare la un anumit nr. de ore mediu pe ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata mopy mopy pot incheia un contract de munca pe perioada determinata pentru care salariul sa fie un tarif orar?(ex.: 200 lei/ora) si il platesc lunar pe baza de time sheet ... (vezi toată discuția)