avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu medical

Buna ziua!
Am o salariata angajata pe perioada determinate pana la data de 15.08.2015.
care a intrat in concediu medical.in luna iunie are 3 certificate medicale pe cod indemnizatie 01, dar este insarcinata si probabil vrea sa isi ia concediu medical pt. risc maternal sau chiar maternitate. Ce se intampla daca va avea concediu medical si dupa data de 15.08.2015 cand ii expira contractual de munca?Cum procedez?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:03, 6 Iulie 2015
1. Din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...

i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

2. - Asadar daca nu ii prelungiti durata contractului individual de munca (CIM) acesta inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat indiferent de situatia in care se afla salariata la acel moment.
- Cum va proceda salariata dupa aceea nu mai este problema angajatorului.

3. In aceasta situatie salariata are doua posibilitati:
- sa se inregistreze la Agentia de Somaj (daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii are 12 luni de stagiu de cotizare la somaj) care ii va plati si concediile medicale;
- certificatele medicale pentru concediile medicale incepute anterior incetarii CIM se depun la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care le plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate vs cim perioada determinata mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie. Avem o angajata la organizatie care incepand cu data de 07.06.2011 va intra in ... (vezi toată discuția)
Prenatal-raspuns urgent marianelena marianelena Am dreptul la prenatal Sotia este in ultima saptamana a celui de al doilea contract pe 6 ... (vezi toată discuția)