avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nr. zile libere plătite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nr. zile libere plătite

Bună ziua,

Mă ajutați, vă rog să interpretez art. 152 și 153 din Codul Muncii?
Firma la care lucrez are 9 angajați, deci nu are un contract colectiv de muncă. Acum se dorește refacerea Regulamentului intern și nu știu dacă putem stabili noi numărul de zile libere plătite/nr. maxim de zile concediu fără plată sau acestea sunt stabilite prin vreo lege sau contract colectiv la nivel național. (Mai există CCM național pe 2015? Eu nu l-am găsit pe net.)

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: A2CIA , utilizator 11:06, 6 Iulie 2015
Incepand cu data de 01.01.2011 nu mai exista niciun CCM la nivel national.

Prin urmare, numarul de zile libere platite acordate salariatilor pentru evenimente familiale deosebite , precum si durata maxima a CFP se poate stabili de catre angajator in reg.intern. si/sau in ccm aplicabil
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere la moartea unui membru din familie analici analici Buna ziua de cate zile libere beneficiaza un angajat la moartea unui bunic. Multumesc (vezi toată discuția)
Concediul pentru evenimente deosebite (casatorie, nastere etc) Bernath Ioanina Bernath Ioanina Buna ziua. Cate zile de concediu pentru evenimente deosebite (casatorie, nastere etc) are obligatia sa acorde angajatorul conform noilor reglementari ... (vezi toată discuția)
Zile libere deces. B. Ionela B. Ionela Se beneficiaza de o zi libera in cazul decesului unui bunic? (vezi toată discuția)