avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocuparea abuziva a unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocuparea abuziva a unui teren

Buna ziua. Eu fiind plecat la lucru in strainatate,matusa mea care ami este vecina a profitat de acest lucru pentru a muta gardul care ne desparte cu 2 metri pe proprietetea mea .In situtia asta vreau sa stiu daca fapta savarsita de matusa mea se pedepseste penal ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 10:56, 11 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Se poate depune la politie o plangere pentru tulburare de posesie, dar cred ca va primi doar o amenda deoarece fapta nu prezinta un pericol social semnificativ. Pe cale civila puteti intenta o actiune prin care sa cereti daune.
Buna seara am un teren de 2000 de metri pătrați iar vecinu a intrat abuziv pe o parte din el a îngrădit intrarea pe teren pretinzând ca a cumpărat de la bunici .Terenul ni la donat bunicii acum ei sunt morți ok .Am cerut prin instanța sa vedem de unde pina unde este al nostru . Cind am inceput procesul am avut 2000 de metri pătrați , acum cind sa terminat am 1730 m pătrați nu inteleg de ce ? Iar intrare pe teren ni sa dat decit 80 de cm lățime .ca sa putem intra , nici macar nu putem intra cu o masina sau utilaj agricol . Normal am avut intrare dar acum nu . Ce sfat imi dati ? Multumesc o seara placuta
Bună ziua, Maria Ponici!

Acest topic este deschis de alt utilizator iar regulamentul forumului recomandă următoarele:
- daca ai cautat si nu ai gasit raspunsul la intrebarea ta, deschide un topic nou - nu posta intr-unul deschis de altcineva, intrebarea ta va fi stearsa pentru ca nu are legatura cu ce intrebarea initiatorului subiectului.


Aveți de urmat 4 pași simpli:

Apăsați pe butonul roșu PUNE O ÎNTREBARE, și:
1. Alegeți pentru TITLU ÎNTREBARE ceva cât mai descriptiv pentru problema pe care o aveți
2. La CONŢINUT ÎNTREBARE cred că e clar, veți pune mesajul pe care l-ați scris aici.
3. Pentru ALEGE CATEGORIE FORUM apăsați pe săgeata din dreapta și alegeți Discuții juridice
4. Din Discuții juridice alegeți ce v-am scris mai sus: Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele.

Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie ContSters445072 ContSters445072 DeTin un teren neingradit.Un vecin,a desfintat insemnele cadastrale,fara martori. In urma numeroaselor avertizari din partea mea si a sotiei,continua sa treaca ... (vezi toată discuția)
Teren agricol sopor sopor Am cumparat un teren agricol,intr-o comuna din jud Cluj printr-n contract de vanzare cumparare intocmit intre mine si persoana de la care am cumparat. ... (vezi toată discuția)
Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ... cristiancsv cristiancsv Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ,folosirea acelui teren si refuzul de al elibera ,,este caz penal sau civil ?? Ocuparea ... (vezi toată discuția)