avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Majorare salarii functionari cu 12%
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Majorare salarii functionari cu 12%

Salariile de baza se majoreaza la 1.050 lei incapand cu 01.07.2015, si tot cu 1 iulie se majoreaza salariile personalului din cadrul administratiei publice locale cu 12 % conform OUG 27/2015 ( de pana la 12 %)? sau se majoreaza incepand cu 1 august?
In acest caz avand doua cresteri salariale de la minimul de 975 lei.
Da, normal. Oricum in momentul de fata ar trebui pentru inceput functionarul public sa primeasca noua dispozitie conform careia i s-a modificat salariul de baza. Aceasta dispozitie este obligatorie.Ulterior va primi o alta dispozitie conform careia salariul majorat de 1050( ma rog aici se adauga si vechimea in munca ) se majoreaza cu 12% sau 7, 10 % in functie de cum se hotaraste prin HCL.
si de ce HCL si nu tot dispozitie?
Pentru ca mai intai trebuie sa se stabileasca procentul, poate sa fie 5%, 10% sau 12% in functie de bugetul de care dispune UAT-ul, nu este obligatoriu ca la alte categorii sa se mareasca cu fix 12%.
Prin HCL se va stabili plafonul de salarii probabil, dupa care se va emite dispozitia cu majorarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare salarii bugetari Corina_Maria_Ivanov Corina_Maria_Ivanov Buna ziua, suntem pusi in urmatoarea situatie in luna august 2015 au fost majorate salariile cu 8% in baza OUG 27/2015 ART. I. Mentionam ca majorarea a fost ... (vezi toată discuția)
Majorare salarială 12% NataliaK NataliaK Bună ziua, sunt bibliotecar la o instituție superioară de stat mi se majorează salarul cu 12% începând cu luna august? (vezi toată discuția)